RSS Feed Youtube Twitter Facebook

Meteo

Curs Valutar

Esential

 Actuala echipă de conducere a ALDE Dâmbovița are proiecte care pot fi considerate extrem de ambițioase. Poate chiar PREA ambițioase, ...
de | Politic
Miercuri, 11 Aprilie 2018, 21:14
0 comentarii

 În mai puțin de două săptămâmi, Comisia de la Veneția ar putea fi notificată oficial pentru a prezenta un punct ...
de | Politic
Miercuri, 11 Aprilie 2018, 20:43
0 comentarii

 universitar 2018-2019. Astfel, Universitatea “Valahia” a primit un număr de 1005 locuri de la buget (cu 50 mai multe ca ...
Miercuri, 11 Aprilie 2018, 19:27
0 comentarii

 Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), a publicat lista job-urilor pe care românii le pot ocupa în UE. ...
de | Social
Miercuri, 11 Aprilie 2018, 18:59
0 comentarii

 Duminică, 15 aprilie, de la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra are loc premiera spectacolului Patima roșie, ...
Miercuri, 11 Aprilie 2018, 18:56
0 comentarii

 
Sambata, 07 Aprilie 2018, 22:56
0 comentarii

 
Sambata, 07 Aprilie 2018, 22:54
0 comentarii

 
Sambata, 07 Aprilie 2018, 22:53
0 comentarii

 
Sambata, 07 Aprilie 2018, 22:52
0 comentarii

 
Sambata, 07 Aprilie 2018, 22:51
0 comentarii

 
Sambata, 07 Aprilie 2018, 22:49
0 comentarii

 Restaurantul RODIV din Găești surprinde nu doar vizual – lucrări ample de modernizare și amenajare chic au dus restaurantul la ...
Joi, 05 Aprilie 2018, 14:47
0 comentarii

Distrugerea mobilierului stradal, sabotaj... politic?!

de George Manea | Gura Târgului
Vineri, 26 August 2011, 0:31

Din când în când, prin canalele subterane pe care circulă știrile ”fierbinți” din zona politică, se întâmplă să-și facă loc informații care par, la prima vedere, simple bârfe sau, și mai rău, încercări grosolane de dezinformare și intoxicare. Pentru cei care pot număra 3-4 ”cincinale” de carieră în presă - mai ales pentru aceia care au fost preocupați de viața politică - știrile respective reprezintă o adevărată mină de aur. Zvonurile care par cu totul gogonate și frânturile de informații decupate, parcă, din producții hollywood-iene ascund, de cele mai multe ori, știri de senzație, care cu greu ar putea fi culese pe canalele obișnuite. Inutil să mai subliniez că informațiile obținute ”pe surse” (dacă sursele au fost alese cu grijă și profesionalism) manifestă tendința de a se dovedi corecte.

 
Pentru inițiați, la bursa zvonurilor circula săptămâna trecută o informație care a fost taxată ca fiind o minciună sfruntată, faptele sugerate în bârfo-grama la care fac referire fiind de o gravitate extremă, transformând ”războiul” politic într-o acțiune de tip mafiot.
 
Concret, surse în general bine informate, vorbeau despre o nouă strategie pe care eșaloane inferioare din conducerea USL Dâmbovița ar fi creionat-o, în încercarea de a-l compromite pe primarul municipiului.
 
Isterizați de situația (reală) proastă din sondaje, capii alianței au cerut declanșarea ”jihadului” împotriva Gabriel Boriga, amenințând cu sancțiuni severe pe cei ce nu se vor dovedi ”inventivi” și ”eficienți”. Așa se face - spun sursele - că s-a ajuns la o strategie pe cât de simplă, pe atât de monstruoasă. Pare greu de crezut, dar strategia respectivă prevede sabotarea investițiilor realizate de primărie, mergând până la distrugerea sistematică a elementelor de peisagistică, mobilier stradal, coșuri de gunoi, instalații de iluminat public din diferite zone ale municipiului. Următoarea mișcare urma să fie făcută de capii USL care, în conferințe de presă, ar fi trebuit să-l critice în termeni duri pe Gabriel Boriga pentru ”risipa de bani publici”, oferind ca exemplu zecile (sau sutele!) de coșuri/băncuțe distruse imediat după ce au fost montate. Evident, obiectele distruse ar fi fost înlocuite... și din nou distruse, pentru ca administrația municipală să poată fi arătată cu degetul pentru - ați ghicit - risipă de bani publici și incompetență!
 
Oricât ar părea de aberantă o asemenea știre (sau zvon, dacă preferați), respingerea ei a priori ar constitui o greșeală. Nu doar că în politică nu iese fum fără foc, dar antecedentele unora dintre trepădușii celor două partide credibilizează în mare măsură informația (pentru atitudinea critică față de PSD, subsemnatul ar fi trebuit să primească o bătaie soră cu moartea, în 2008 - propunere făcută de un apropiat al fostului președinte CJD, Gheorghe ANA, care se oferise și să ducă la îndeplinire ”corecția”. Am aflat despre planul care mă privea de la un participant la discuție, câteva luni mai târziu).
 
Mai apoi, evenimente recente pun într-o altfel de lumină zvonul: în urmă cu câteva zile, Direcția de Salubritate a municipalității a montat coșuri de gunoi și băncuțe (nou-nouțe!) în două zone ale municipiului: pe Calea Domnească și în M IV. Peste noapte, TOATE coșurile de gunoi au fost vandalizate, sistematic, de la un capăt la altul! Oricât de creduli am fi, nu putem plasa în zodia coincidențelor.
 
Comentariul primarului Boriga în legătură cu zvonul privind  presupusa ”strategie penală”, a fost unul reținut. Evident, nu sunt dovezi concrete (deocamdată) și nu poate acuza pe nimeni. Însă faptele nu pot fi escamotate. Fără a încerca acreditarea ideii că zvonul cu pricina este adevărat, nu putem face abstracție de strania coincidență. Sau, cum spune Gabriel Boriga ”Nu am în acest moment date concrete care să dovedească acest lucru (distrugerea la comandă n.n), dar nici nu m-ar mira (să aflu că este adevărat n.n).”

Trimite comentariul tau:

Nume *:
Email * (nu va fi afisat):
Adresa web:
Vreau sa ma abonez la newsletter.
Mesaj *:

Comentarii (2):

George Manea a spus:
Vineri, 26 August 2011, 11:23
@ unnamed - eu știu câți citesc ziarul și am informații despre cota de piață a TTV. Mai știu și alții, motiv pentru care sunt inflamați de câte ori apar știri negative despre ei. În ceea ce privește articolul în cauză, te rog să remarci nuanțele: e vorba de un zvon care, în mod straniu, a fost urmat de acte de vandalism care se potrivesc-mănușă strategiei anunțate de informația/bârfa care circula.
Vei remarca, dacă citești atent, și formulare”Fără a încerca acreditarea ideii că zvonul cu pricina este adevărat, nu putem face abstracție de strania coincidență”.

Pe de altă parte, s-au întâmplat destule lucruri reprobabile în politică, încât să nu mai am niciun fel de iluzii în ceea ce privește limitele pe care unii indivizi sunt dispuși să le încalce fără nicio jenă, dacă interesul de partid le-o cere.

În urmă cu o jumătate de oră, la conferința de presă a PSD senatorul Țuțuianu s-a enervat din pricina articolului pe care - în mod evident - nu-l citise. Cum îl cunosc pe Țuțuianu de mulți ani, nervozitatea lui nu poate fi pusă decât pe seama faptului că, pe undeva, zvonul conține și un sâmbure de adevăr. Și mai reține un aspect: ZVONUL, INFORMAȚIA CA ATARE VINE DE LA CINEVA DIN INTERIOR, CARE DE-A LUNGUL TIMPULUI MI-A OFERIT MULTE PONTURI VALOROASE.

În concluzie, îți cer să recitești articolul și să judeci la rece. Mulțumesc.
unnamed a spus:
Vineri, 26 August 2011, 10:49
nu inteleg de ce prezentati stirile in felul asta? de ce intoxicati oamenii? nu stiu cata lume citeste ziarul asta sau cati se uita la ttv..dar sa crezi ca USL distruge cosurile de gunoi puse de PLD...de ce nu renuntati la conflictele astea infantile? PLD s-ar bucura daca cineva ar tot strica ceva facut de ei. PENTRU CA ORICE INVESTITIE A FACUT PDL A FOST FACUTA NUMAI PENTRU A SCURGE BANI PUBLICI! 2 mil euro pentru 1 km de asfalt? ma intreb acum cat costa un cos de gunoi...
TERMINATI CU PROPAGANDA CEAUSIST-MODERNA!