RSS Feed Youtube Twitter Facebook

Meteo

Curs Valutar

Esential

 În mai puțin de două săptămâmi, Comisia de la Veneția ar putea fi notificată oficial pentru a prezenta un punct ...
de | Politic
Miercuri, 11 Aprilie 2018, 20:43
0 comentarii

 universitar 2018-2019. Astfel, Universitatea “Valahia” a primit un număr de 1005 locuri de la buget (cu 50 mai multe ca ...
Miercuri, 11 Aprilie 2018, 19:27
0 comentarii

 Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), a publicat lista job-urilor pe care românii le pot ocupa în UE. ...
de | Social
Miercuri, 11 Aprilie 2018, 18:59
0 comentarii

 Duminică, 15 aprilie, de la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra are loc premiera spectacolului Patima roșie, ...
Miercuri, 11 Aprilie 2018, 18:56
0 comentarii

 
Sambata, 07 Aprilie 2018, 22:56
0 comentarii

 
Sambata, 07 Aprilie 2018, 22:54
0 comentarii

 
Sambata, 07 Aprilie 2018, 22:53
0 comentarii

 
Sambata, 07 Aprilie 2018, 22:52
0 comentarii

 
Sambata, 07 Aprilie 2018, 22:51
0 comentarii

 
Sambata, 07 Aprilie 2018, 22:49
0 comentarii

 Restaurantul RODIV din Găești surprinde nu doar vizual – lucrări ample de modernizare și amenajare chic au dus restaurantul la ...
Joi, 05 Aprilie 2018, 14:47
0 comentarii

 O nouă premieră în administrația dâmbovițeană! Dacă până mai ieri, regula era ca, în cazul unor proiecte de infrastructură, termenul ...
Miercuri, 04 Aprilie 2018, 7:03
0 comentarii

JAF la CSM Târgoviște: zeci de miliarde pentru rezultate penibile

de | Actualitatea Judeţeană
Vineri, 05 Mai 2017, 21:20
Articol preluat de pe dbsport.ro 
 
Un amârât loc 3 la volei, unde Blajul e campioană de când ieșiseră ghioceii, și un penibil loc 4 la baschet, aproape de jumătatea clasamentului după cel mai slab campionat din ultimele două decenii, acestea sunt rezultatele din acest sezon, la nivel de sporturi de echipă – senioare – ale celui mai bogat club din istoria sportului din Dâmbovița, CSM Târgoviște. Sub managementul precar al lui Ciprian Prisăcaru, câștigător al unui concurs pentru postul de boier al unei pușculițe de milioane de euro, concurs la care a candidat singur, CSM Târgoviște a ajuns o ruină. Și nu doar la capitolul rezultate. Să le luăm pe rând, după nici nouă luni de când Prisăcaru a ajuns în biroul cu trofee cucerite de alții:
 
Jale la baschet, altădată mândria Târgoviștei. De echipa care doar în ultimele trei sezoane, anterior sosirii lui Prisăcaru în club, câștigase trei medalii (două titluri + un bronz) și o Supercupă, s-a ales praful. Cu Tănase Cătălin la butoane, un antrenor de mâna a treia la nivel de senioare, căruia primarul Boriga i-a câștigat eventul în 2010, după o campanie fulminantă de transferuri, CSM n-a emis acum pretenții în meciurile importante, asta deși s-a bazat pe nucleul de jucătoare care duseseră greul între 2014 și 2016. Deși recomandat de presa de casă, respectiv de jurnaliștii cu care merge la șpriț și cărora le dedică manele, drept un mare maestru într-ale baschetului juvenil, Tănase nu le-a credit mai deloc puștoaicelor din Târgoviște în acest sezon. Americancele, însă, au avut liber la derapaje, nu puține fiind vocile care spun că înaintea multor jocuri s-au derulat escapade bahice. De la petrecerile de după, imaginile care au revoltat Târgoviștea vorbesc de la sine. Ce-i drept, cu Tănase, Costin Mihai și Adrian Baicu pe banca tehnică (foto, în josul articolului), s-a câștigat o Cupă, meritul cel mare revenind producătorilor postului Digisport.
 
Contracte fabuloase, rezultate rușinoase la volei. Echipa de volei a CSM-ului, condusă de tripleta Gabriel Boriga – Diana Calotă – Dragan Nesic, cu Prisăcaru în rol de contractant al serviciilor de transport, a terminat sezonul abia pe locul 3, după o înfrângere de toată rușinea la Lugoj, în ultima etapă, care Lugoj nu bătuse pe nimeni în tot play-off-ul, adică o fază a campionatului cu zece meciuri. Cele mai mari contracte de la volei au ajuns la 10.000-12.000 de euro lunar. În iarnă, Prisăcaru a vrut să lase impresia că le-ar fi penalizat pe sportive după o serie de înfrângeri severe. Un fâs, la fel ca și anunțul cu așa-zisele măsuri după dezastrul de la Lugoj. “Le-a urat fetelor vacanță plăcută și cam asta a fost”, au vorbit surse din club după întâlnirea de săptămâna trecută. Ca și concluzie, deși a semnat ștate de salarii cu sume exorbitante, Prisăcaru nu și-a deranjat niciodată fostul șef de la partid și eternul șef din sport. Cu o singură excepție, președintele n-a avut niciun fel de comunicare cu jucătoarele.
 
Bazinul din micro 3 a ajuns o fortăreață unde se fac bani grei și nu se dau bonuri. Un alt aspect care ține de managementul slab al lui Prisăcaru e legat de activitatea de la bazinul de înot din m3, aflat în directa administrare a Primăriei. Accesul presei în incintă nu este permis cu lunile, la cererea fermă a președintelui, care ar acoperi, spun sursele noastre, practici necurate ale angajaților sau prietenilor care derulează acolo adevărate afaceri. Ca un exemplu, prezentat de MDI TV, salvamarii predau lecții de înot în timpul programului și încasează sume frumușele, de ordinul zecilor de lei pentru o oră, de la un singur copil. Obișnuit să se exprime exclusiv prin comparații, Prisăcaru a avansat zilele trecute ipoteza că bazinul din m3 a generat venituri de 18.000 lei într-o singură lună. Cum intrarea costă între 5 și 10 lei, la o medie deci de 7.5 lei, rezultă că CSM ar fi trebuit să taie 2.400 de bilete în 30 de zile, adică minim 80 pe zi!
 
Imagine deficitară, conflicte cu suporterii. Un veritabil iubitor de selfie-uri și de apariții în presă, Prisăcaru a evitat total să dea ochii cu mass-media într-un cadru organizat, adică într-o conferință de presă în care să explice raportul uluitor cheltuieli/rezultate de la CSM Târgoviște din acest sezon. Nici înaintea meciurilor importante nu au avut loc acțiuni cu presa, fapt taxat de profesioniștii care au trecut pe la Târgoviște: “Noi nu am putut să transmitem nimic iubitorilor de sport. Pur și simplu, nu s-a organizat nimic în acest sens”, a vorbit Dragan Nesic, antrenorul de la volei, abia după ultimul meci din campionat. După jocurile de baschet, nu de puține ori, Prisăcaru și Tănase au fost ținta reproșurilor din tribună, cei doi alegând să le răspundă spectatorilor pe un ton deloc politicos. Altfel, pagina oficială de Facebook a clubului a devenit un ținut interzis pentru cei care au îndrăznit să critice, iar site-ul oficial, în paragină de luni bune, a fost închis în aprilie pentru… lucrări de mentenanță.
 
Preocupare zero pentru infrastructură. Lucrările la sala de atletică grea, care au început primăvara trecută, pe vremea când președinte la CSM era Ciprian Iugulescu, au fost abandonate de mult. De la 1 septembrie și până acum, Prisăcaru nu a vorbit niciodată despre această sală, cu acces, culmea, de lângă biroul lui. În schimb, la capitolul box, i-a interzis antrenorului Nicu Tamaș să mai dialogheze cu presa care a relatat condițiile inumane în care se pregătesc sportivii, într-un vestiar al unui liceu de la periferia orașului.
 
Secretomanie când vine vorba de bani. Deși a cheltuit sume enorme în decurs de doar opt luni, calculele DBsport.ro indicând peste 50 de miliarde de lei vechi, Prisăcaru a ales să justifice doar puține dintre cheltuieli, chit că vorbim exclusiv despre alocări din bugetul Primăriei. Președintele a promis acum zece zile că va organiza, în maxim două săptămâni, o conferință de presă unde va prezenta detalii pe acest subiect. Au mai rămas patru zile, dintre care două sunt nelucrătoare.


 

Trimite comentariul tau:

Nume *:
Email * (nu va fi afisat):
Adresa web:
Vreau sa ma abonez la newsletter.
Mesaj *:

Comentarii (1):

Marian a spus:
Marti, 09 Mai 2017, 21:28
Si primarul ce pazeste? A baut apa dupa boriga? L-a invatat ala cum sa bage degetele pana la cot in borcanul cu miere? Mi-e scarba de toata mafia asta din toate partidele!