RSS Feed Youtube Twitter Facebook

Meteo

Curs Valutar

Esential

 
Sambata, 30 Decembrie 2017, 20:50
0 comentarii

 Consiliul Județean Dâmbovița a semnat miercuri, 27 decembrie 2017, cel de-al 19 –lea contract de finanțare pentru obiectivele de investiții ...
de Comunicat de presa | Actualitatea Judeţeană
Miercuri, 27 Decembrie 2017, 14:08
0 comentarii

 Complexul Naţional Muzeal ”Curtea Domnească” Târgovişte anunţă programul special de vizitare, pentru perioada 25 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018, ...
de Comunicat de presa | Actualitatea Judeţeană
Luni, 25 Decembrie 2017, 10:52
0 comentarii

 
Luni, 25 Decembrie 2017, 10:52
0 comentarii

 Proiectul „Impulsionarea dezvoltării Județului Dâmbovița și păstrarea identității culturale a fostei capitale a Țării Românești prin conservarea, protejarea, dezvoltarea și ...
de Comunicat de presa | Actualitatea Judeţeană
Marti, 19 Decembrie 2017, 13:13
0 comentarii

 Excelența Sa Tamar Samash, Ambasadorul Israelului în România, efectuează astăzi, 18 decembrie 2017, o vizită în județul Dâmbovița, prilej cu ...
de Comunicat de presa | Actualitatea Judeţeană
Marti, 19 Decembrie 2017, 6:20
0 comentarii

 Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a purtat discuții cu acționarii societății comerciale cu capital turcesc CURENT METAL referitoare la ...
Vineri, 15 Decembrie 2017, 6:29
0 comentarii

 Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a vizitat miercuri, 13 decembrie, alături de Cristiana Bucur, directorul Direcției Generale de Asistență ...
de | Social
Joi, 14 Decembrie 2017, 13:14
0 comentarii

 Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, i-a premiat astăzi, 13 decembrie a.c., alături de conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Dâmbovița, ...
Joi, 14 Decembrie 2017, 13:09
0 comentarii

 Dacă pentru cei mai mulți dintre noi ziua de duminică, 10 decembrie, a fost doar ultima zi de weekend, sunt ...
de | Social
Luni, 11 Decembrie 2017, 22:56
0 comentarii

 În bine sau în rău – chestie absolut discutabilă cu argumente pro și contra – politica se schimbă, în România. ...
de | Politic
Luni, 11 Decembrie 2017, 15:59
0 comentarii

 Consiliul Județean Dâmbovița continuă demersurile necesare pentru implementarea cu succes a obiectivelor de investiții – finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale, ...
Luni, 11 Decembrie 2017, 14:22
0 comentarii

TU ȘTII CE FACE PARLAMENTARUL TĂU? Senatorul CARACOTA Iancu, la raport

de | Actualitatea Judeţeană
Luni, 17 Iulie 2017, 16:36

PARLAMENTUL este, fără îndoială, instituția fundamentală a Statului de Drept, cheia de boltă a societății democratice și expresia cea mai directă a suveranității poporului – vă vor spune specialiști în domeniul constituțional, probail în termeni de specialitate, ceva mai greu de înțeles.

 
Din păcate, din pricina nenumăratelor scandaluri care au avut ca protagoniști senatori sau deputați - ca și disputele legate de oportunitatea sau corectitudinea legilor sau pachetelor de legi promovate de diverse grupuri politice, au condus la o dramatică scădere a încrederii populare în, totuși, cea mai importantă instituție a statului.
 
În acest context, strădania celor mai mulți dintre membrii Parlamentului de a se delimita de comportamentul dezavuat de publicul larg, ca și încercarea acelorași membri ai legislativului de a se identifica prin ceea ce sunt și realizează cu adevărat, nu prin etichetări facile și generalizări, se lovesc de neîncrederea sau chiar nepasarea celor pe care îi reprezintă. Cu largul concurs unei presei-tabloid care, în goana după audiență, nu doar că prezintă doar știrile care ”se vând”, dar distorsionează în mod conștient informațiile pentru a manipula emoțiile publicului, deputații și senatorii sunt prezentați ca adevărați inamici ai poporului, deși realitatea este, în cazul covârșitoarei majorități, cu totul alta.
 
Demersul de a prezenta public un raport – fie și minimal – al activității proprii este de bun augur, senatorii și deputații care înțeleg responsabilitatea față de cei care i-au ales contribuind la reabilitarea imaginii instituției în rândul electoratului.
 
Deunăzi semnalam faptul că un tânăr deputat social-democrat, Corneliu Ștefan, s-a prezentat în fața alegătorilor cu un raport de activitate la încheiere primei sesiuni parlamentare de după alegerile din decembrie 2016, și vă asiguram, atunci, că vom proceda aidoma în toate cazurile în care membrii Parlamentului doresc să-i informeze pe alegătorii lor despre activitatea din legislativ.  Așa încât astăzi publicăm Raportul de activitate al senatorului Caracota Iancu, senator PNL de Dâmbovița. Președinte al Comisie pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senatul României, dl. Caracota a fost unul dintre cei mai activi parlamentari, în sesiunea care tocmai s-a încheiat. Așa cum este de dorit, sen. Caracota a adus în dezbaterea Parlamentului și a atenționat Guvernul în legătură cu problemele de interes pentru dâmbovițeni, de la situați economică și a locurilor de muncă, la problemele din spitale sau din centrele sociale, de la infrastructura rutieră la problemele din școlile dâmbovițene.
 
 Publicăm mai jos mesajul pe care sen. Caracota l-a transmis dâmbovițenilor, prin intermediul unei rețele de sociaizare:
 
La final de sesiune mă simt dator să vă prezint raportul activităţii mele parlamentare în cele șase luni de mandat. În baza Regulamentului de organizare şi funcţionare al Senatului, avem obligaţia de a face parte din comisiile permanente de lucru. Personal mi-am asumat calitatea de membru în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, dar şi preşedenţia Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii. Pe lângă acestea sunt membru în Comisia parlamentară a revoluţionarilor din Decembrie 1989, comună cu Camera Deputaţilor din 1 martie şi membru supleant în Comisia Juridică, disciplină şi imunităţi.
 
În calitate de Preşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii am dezbătut şi analizat peste 952 de petiţii. În cele mai multe dintre cazuri au fost sesizate organele competente pentru analiza şi soluţionarea problemelor care fac obiectul acestora. Activitatea în Comisie a presupus, sesiunea aceasta, audierea reprezentanţilor mai multor instituţii publice, după cum urmează: audierea reprezentanților unor asociaţii profesionale sau chiar a Curții de Conturi a României referitor la aspectele semnalate comisiei de-a lungul timpului, audierea reprezentanților Institutului European pentru Apărarea şi Promovarea Drepturilor Avocaților şi reprezentanților Autorităţii Naționale pentru cetățenie, într-o speță privitoare la îngrădirea dreptului avocaților de a-şi exercita profesia în relația cu ANC.
 
Totodată am considerat necesară interpelarea în cadrul Comisiei a Președintelui ANRP, dl. George Băeşu, pentru a ne comunica stadiul actual al procesului de reconstituire a dreptului de proprietate, la nivel naţional. Oamenii s-au săturat să aştepte la nesfârşit redobândirea proprietăţilor sau chiar mai rău să nu fie luaţi în seamă de autorităţile statului. Este nevoie de transparenţă, dar şi de urgentarea procesului de soluţionare a dosarelor.
 
În perioada 14-16 iunie o subcomisie de anchetă s-a deplasat în judeţul Hunedoara pentru a clarifica împreună cu autoritățile locale aspecte ce ţin de proiectul minier de la Certeju de Sus, mai exact respectarea condiţiilor de mediu şi a garanţiei statului român că amplasamentul va fi ecologizat după exploatare, etc.
 
Dacă începutul de mandat a debutat cu legea bugetului de stat unde am depus numeroase amendamente pentru suplimentarea alocărilor financiare pentru diverse obiective din judeţul nostru, precum: proiecte de infrastructură rutieră (DN 7, DN 71, DN 72, şoseaua de centură Titu şi Găeşti), spitale, şcoli sau biserici.

Din nefericire, acestea au fost respinse de actuala majoritatea parlamentară, formată din PSD şi ALDE. 
În tot acest timp am menţinut legătura cu cetăţenii, fiind săptămânal prezent la Biroul parlamentar din Târgoviște, situat în strada Poet Grigore Alexandrescu, Bl. E1. Ca urmare a întâlnirilor şi audienţelor pe care le-am avut cu dumneavoastră, am adresat o serie de întrebări şi interpelări miniştrilor pe teme de interes local, judeţean sau naţional.
 
Dacă vreţi în cifre, activitatea mea de senator arată astfel: 10 luări de cuvânt în ședințele de plen, 20 de declarații politice, 33 de întrebări și 14 interpelări. În plus, am fost co-inițiator la 12 propuneri legislative în domenii precum educaţie, transport, asigurări sociale, inclusiv modificarea Codului fiscal. Pe lângă acestea sunt semnatarul unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.
 
Un proiect de suflet pe care mi l-am asumat până acum, l-a reprezentat organizarea unor vizite la Palatul Parlamentului pentru 200 de elevi din localităţile dâmboviţene (Mogoşani, Ulieşti, Ulmi şi Crângurile). Pe lângă vizitarea celei mai mari clădiri administrative din lume, am considerat că este necesar ca aceşti copii să primească o lecţie de istorie privind ştiinţele naturii în cadrul Muzeului Național de Istorie Naturală Grigore Antipa.
 
Vă asigur că mă străduiesc zilnic să-mi fac datoria cât mai bine față de cei pe care am onoarea să-i reprezint în Parlament. Deoarece cred într-un parteneriat, între mine şi dumneavoastră, vă aştept cu idei viabile pentru iniţierea unor propuneri legislative pe care împreună să le transformăm în legi, în perspectiva îmbunătăţirii legislaţiei actuale şi a dezvoltării României.
 
Cu prietenie,
Senator
Iancu CARACOTA”

Trimite comentariul tau:

Nume *:
Email * (nu va fi afisat):
Adresa web:
Vreau sa ma abonez la newsletter.
Mesaj *:

Comentarii (1):

ungureanu maria a spus:
Marti, 18 Iulie 2017, 18:34
Sunt convinsa ca veti avea un mandat cu realizari pentru electorat si damboviteni ! Mult succes !