RSS Feed Youtube Twitter Facebook

Meteo

Curs Valutar

Esential

 În mai puțin de două săptămâmi, Comisia de la Veneția ar putea fi notificată oficial pentru a prezenta un punct ...
de | Politic
Miercuri, 11 Aprilie 2018, 20:43
0 comentarii

 universitar 2018-2019. Astfel, Universitatea “Valahia” a primit un număr de 1005 locuri de la buget (cu 50 mai multe ca ...
Miercuri, 11 Aprilie 2018, 19:27
0 comentarii

 Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), a publicat lista job-urilor pe care românii le pot ocupa în UE. ...
de | Social
Miercuri, 11 Aprilie 2018, 18:59
0 comentarii

 Duminică, 15 aprilie, de la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra are loc premiera spectacolului Patima roșie, ...
Miercuri, 11 Aprilie 2018, 18:56
0 comentarii

 
Sambata, 07 Aprilie 2018, 22:56
0 comentarii

 
Sambata, 07 Aprilie 2018, 22:54
0 comentarii

 
Sambata, 07 Aprilie 2018, 22:53
0 comentarii

 
Sambata, 07 Aprilie 2018, 22:52
0 comentarii

 
Sambata, 07 Aprilie 2018, 22:51
0 comentarii

 
Sambata, 07 Aprilie 2018, 22:49
0 comentarii

 Restaurantul RODIV din Găești surprinde nu doar vizual – lucrări ample de modernizare și amenajare chic au dus restaurantul la ...
Joi, 05 Aprilie 2018, 14:47
0 comentarii

 O nouă premieră în administrația dâmbovițeană! Dacă până mai ieri, regula era ca, în cazul unor proiecte de infrastructură, termenul ...
Miercuri, 04 Aprilie 2018, 7:03
0 comentarii

Dâmbovița: PSD sapă groapa liberalilor cu mâna lui Caravețeanu

de George Manea | Opinii
Joi, 16 Noiembrie 2017, 13:31

 Partidul Național Liberal se află, fără îndoială, într-o perioadă nu tocmi fastă a existenței sale. Chiar dacă absorbția PDL a adus un suflu nou și o rețea teritorială funcțională, performantă pe alocuri, fostii tovarăși de drum din ai social-democraților, vremea USL, au reușit contraperformanța de a anula avantajul, cel puțin moral, pe care îl aveau. Bâlbele și amatorismul conducerii centrale, mai veche sau mai noua, manifestările autoritariste și tendița de a transforma partidul într-o anexă a intereselor camarilei de partid, au făcut ca PNL să piardă teren în fața principalului adversar, PSD, chiar și printre cei care se consideră votanți ”de dreapta”.

 
Ludovic Orban are o gravă problemă de imagine și de legitimitate în propriul partid din pricina deselor abateri de la linia statutară, dar și pentru faptul că, în teritoriu, a încurajat și susținut fățiș oameni a căror calitate unică este loialitatea și obediența față de persoana președintelui partidului.
 
S-ar putea ca această încercare de a confisca PNL în interesul și prin intermediul camarilei pe care Orban și-a constituit-o, manifestând o atitudine extrem de laxă față de Statutul partidului, să fie o lovitură cu urări catastrofale.
 
În Dâmbovița, Marius Caravețeanu pare nu doar că a se bucură de sprijinul necondiționat al lui Orban, ci că execută un plan bine întocmit, orchestrat de la București, de eliminare a tuturor celor care nu sunt suficient de obedienți față de noua conducere. Acțiunea de demolare a organizațiilor conduse de foști PDL-iști și înlocuirea acestora cu politruci agreați de camarilă, a provocat neîncredere și neliniște în sânul organizațiilor locale, oamenii din teritoriu,  activiști liberali constatând că, din păcate, singura lege care se aplică în partid a devenit LEGEA BUNULUI PLAC. În acest sens, lovitura dată de Caravețeanu organizației Târgoviște a PNL – unde a demis conducerea aleasă în for statutar și a înlocuit-o cu oameni săi de încredere, păstrând pentru sine funcția de președinte interimar, a dus partidul până la limita ruperii. Mai mulți primari – vreo 7-8 au avut curaju să critice, public, abuzurile – și nu mai puțin de 30 de organizații locale sunt pe punctul de a trece în barca lui Tăriceanu. Determinantă pentru rămânerea lor în PNL, spun surse liberale din anturajul echipei de conducere, este maniera în care Curtea de Arbitraj a PNL va tranșa cazul organizației municipale Târgoviște. Aceleași surse spun că se fac presiuni infernale asupra membrilor Curții de Arbitraj (CA), pentru a da o soluție convenabilă camarilei. Asta desi numărul celor care dezavuează public abuzul este în creștere. Ori, în situația în care Curtea de Arbitraj i-ar da câștig de cauză  lui Caravețeanu, în ciuda văditei încălcări a Statutului de către acesta din urmă, faptul în sine ar putea constitui pretextul așteptat de cele aproximativ 30 de organizații locale pentru a face pasul spre ALDE, unde ar fi primite cu brațele deschise. În cazul primarilor ”vreo 7-8”  (cf surselor noastre), inscrierea în ALDE nu este viabilă, pentru că și-ar pierde mandatele. În schimb, după cum au declarat fără reținere unii dintre ei, nu vor mai participa la nicio acțiune a PNL, în campania electorală urmând a sprijini ALDE, alianță din partea căreia vor și candida pentru un nou mandat.
 
Având în vedere rezultatele modeste obținute de PNL în Dâmbovița, o astfel de mutare ar îngropa definitiv organizația județeană, readucând-o la nivelul din trecutul nu prea îndepărtat, când liberalii dâmbovițeni abia de reușeau, la alegeri, să obțină 8-10 procente.
 
Așadar, PSD – partid care și-a consolidat spectaculos poziția în Dâmbovița – nu trebuie să miște un degete pentru a ”îngropa” PNL. O face foarte bine, cu rezultate care, probabil, smulg ropote de aplauze printre social democrați, actualul șef al PNL din județ.
 
Marius Caravețeanu se dovedește a fi mult mai util partidului celor trei roze acum, decât în perioada când era consilier local... PSD!

Trimite comentariul tau:

Nume *:
Email * (nu va fi afisat):
Adresa web:
Vreau sa ma abonez la newsletter.
Mesaj *:

Comentarii (1):

enache lucian a spus:
Vineri, 17 Noiembrie 2017, 10:37
"Cainele moare de drum lung si prostul de grija altora".Tradatorii sunt mai periculosi decat adversarii pentru ca inteligenta populara spune "apara-ma doamne de prieteni ca de dusmani ma apar singur" se aplica si in politica!