RSS Feed Youtube Twitter Facebook

Meteo

Curs Valutar

Esential

 Actuala echipă de conducere a ALDE Dâmbovița are proiecte care pot fi considerate extrem de ambițioase. Poate chiar PREA ambițioase, ...
de | Politic
Miercuri, 11 Aprilie 2018, 21:14
0 comentarii

 În mai puțin de două săptămâmi, Comisia de la Veneția ar putea fi notificată oficial pentru a prezenta un punct ...
de | Politic
Miercuri, 11 Aprilie 2018, 20:43
0 comentarii

 universitar 2018-2019. Astfel, Universitatea “Valahia” a primit un număr de 1005 locuri de la buget (cu 50 mai multe ca ...
Miercuri, 11 Aprilie 2018, 19:27
0 comentarii

 Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), a publicat lista job-urilor pe care românii le pot ocupa în UE. ...
de | Social
Miercuri, 11 Aprilie 2018, 18:59
0 comentarii

 Duminică, 15 aprilie, de la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra are loc premiera spectacolului Patima roșie, ...
Miercuri, 11 Aprilie 2018, 18:56
0 comentarii

 
Sambata, 07 Aprilie 2018, 22:56
0 comentarii

 
Sambata, 07 Aprilie 2018, 22:54
0 comentarii

 
Sambata, 07 Aprilie 2018, 22:53
0 comentarii

 
Sambata, 07 Aprilie 2018, 22:52
0 comentarii

 
Sambata, 07 Aprilie 2018, 22:51
0 comentarii

 
Sambata, 07 Aprilie 2018, 22:49
0 comentarii

 Restaurantul RODIV din Găești surprinde nu doar vizual – lucrări ample de modernizare și amenajare chic au dus restaurantul la ...
Joi, 05 Aprilie 2018, 14:47
0 comentarii

Cezar Preda: evaluarea inspectorilor școlari a fost viciată de nereguli care imbracă forme penale.

de | Politic
Joi, 22 Martie 2018, 19:07

 Cezar Preda, deputat PNL de Dâmbovița, s-a declarat șocat de neregulile constatate în urma acțiunii  de verificare, făcută de Corpul de Control asupra respectării Metodologiei privind evaluarea activităţii managerial desfăşurate de către inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncţi din inspectoratele şcolare şi directorii caselor corpului didactic.Conform ministerului această evaluare a fost viciată de nereguli care îmbracă forme penale. Deputatul liberal a cerut ministrului să facă publice, printre altele, măsurile și sancțiunile aplicate, numărul persoanelor care au încălcat procedură și modalitatea prin care cei care au făcut corect evauarea își pot recupera califiativele anulate pe nedrept.

…………………………..
Î N T R E B A R E
Adresată domnului Valentin POPA, Ministrul Educaţiei Naţionale
Cu privire la: Evaluarea activităţii manageriale desfăşurate de către inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncţi din inspectoratele şcolare şi directorii caselor corpului didactic
 
Stimate domnule ministru,
Printr-un comunicat de presă, în data de 28 februarie 2018, s-a anunţat că ,,în urma controlului efectuat de către Corpul de Control al ministrului, în perioada 20-23 februarie, cu tema Verificarea respectării Metodologiei privind evaluarea activităţii managerial desfăşurate de către inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncţi din inspectoratele şcolare şi directorii caselor corpului didactic, s-au constatat vicii majore în organizarea procesului de evaluare, dar și în evaluarea propriu-zisă.”
Mai mult decât atât, s-a constatat, în conformitate cu ceea ce aţi transmis prin comunicatul de presă, că ,,au fost folosite formulare de evaluare care nu se regăsesc în ordinul de ministru ce reglementează procesul de evaluare (OMEN nr. 4315/2014) şi că ,,din formularele utilizate în procesul de evaluare lipsește rubrica de autoevaluare”. Astfel, din comunicat reiese că adevăratele fişe de (auto)evaluare depuse la registratura ministerului de către inspectori au fost înlocuite cu altele de către evaluatori, ceea ce reprezintă un fapt ce ar trebui cercetat de organele în drept.
Având în vedere această problemă identificată de către Corpul de Control al ministrului, aţi dispus, conform comunicatului de presă, trei măsuri:
– Anularea evaluării realizate asupra activităţii manageriale desfăşurate de către inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncți şi directorii caselor corpului didactic.
-Reluarea procesului de evaluare, după revizuirea metodologiei de evaluare.
– Efectuarea de cercetări asupra faptelor care au condus la vicierea procesului de evaluare, în vederea stabilirii răspunderii disciplinare a persoanelor care se vor dovedi vinovate.
Dat fiind faptul că o astfel de situaţie nu a mai fost întâlnită în cei 50 de ani de la înfiinţarea inspectoratelor şcolare, precum şi faptul că se apropie sfârşitul acestui an şcolar, vă rog, domnule ministru, să îmi comunicați următoarele:
– Inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncți şi directorii caselor corpului didactic au primit un document oficial prin care se anulează calificativele care au fost realizate în afara cadrului legal? Dacă răspunsul este afirmativ, care este acel document?
– Care sunt rezultatele cercetării asupra faptelor care au condus la vicierea procesului de evaluare?
– Care sunt sancţiunile disciplinare aplicate persoanelor care au realizat această evaluare? Care sunt documentele oficiale prin care au fost aplicate sancţiunile?
– Câte persoane se fac vinovate de vicierea gravă a procesului de evaluare a activităţii manageriale desfăşurate de către inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncți şi directorii caselor corpului didactic?
– Dacă, în virtutea atribuţiilor care revin Corpului de Control al ministrului, au fost sesizate şi organele de cercetare penală?
– Care sunt măsurile legale întreprinse de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru ca inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncți şi directorii caselor corpului didactic să primească pentru anul şcolar trecut calificativele? Care este actul administrativ prin care aceste măsuri au fost reglementate?
– Care este calendarul pentru evaluarea corectă a inspectorilor şcolari generali, inspectorilor şcolari generali adjuncți şi a directorilor caselor corpului didactic, dar, mai ales, care este cadrul legal care reglementează o astfel de evaluare?
 
Deputat Cezar Florin Preda

Trimite comentariul tau:

Nume *:
Email * (nu va fi afisat):
Adresa web:
Vreau sa ma abonez la newsletter.
Mesaj *:

Comentarii (0):


Niciun comentariu la acest articol.