RSS Feed Youtube Twitter Facebook

Meteo

Curs Valutar

Esential

 Actuala echipă de conducere a ALDE Dâmbovița are proiecte care pot fi considerate extrem de ambițioase. Poate chiar PREA ambițioase, ...
de | Politic
Miercuri, 11 Aprilie 2018, 21:14
0 comentarii

 În mai puțin de două săptămâmi, Comisia de la Veneția ar putea fi notificată oficial pentru a prezenta un punct ...
de | Politic
Miercuri, 11 Aprilie 2018, 20:43
0 comentarii

 universitar 2018-2019. Astfel, Universitatea “Valahia” a primit un număr de 1005 locuri de la buget (cu 50 mai multe ca ...
Miercuri, 11 Aprilie 2018, 19:27
0 comentarii

 Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), a publicat lista job-urilor pe care românii le pot ocupa în UE. ...
de | Social
Miercuri, 11 Aprilie 2018, 18:59
0 comentarii

 Duminică, 15 aprilie, de la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra are loc premiera spectacolului Patima roșie, ...
Miercuri, 11 Aprilie 2018, 18:56
0 comentarii

 
Sambata, 07 Aprilie 2018, 22:56
0 comentarii

 
Sambata, 07 Aprilie 2018, 22:54
0 comentarii

 
Sambata, 07 Aprilie 2018, 22:53
0 comentarii

 
Sambata, 07 Aprilie 2018, 22:52
0 comentarii

 
Sambata, 07 Aprilie 2018, 22:51
0 comentarii

 
Sambata, 07 Aprilie 2018, 22:49
0 comentarii

 Restaurantul RODIV din Găești surprinde nu doar vizual – lucrări ample de modernizare și amenajare chic au dus restaurantul la ...
Joi, 05 Aprilie 2018, 14:47
0 comentarii

Vasiliu, gazu' şi biştarii. Episodul I

de George Manea | Anchete
Miercuri, 22 Decembrie 2010, 8:32

Că banii n-au miros, o ştie toată lumea. Iar cei care chiar se pricep să scoată bani și din... pământ, pot să confirme în cunoştinţă de cauză. Doar că uneori, pentru a confirma regula, banii chiar ne ațâță simțul olfactiv, mirosul degajat fiind unul pestilențial.

 
Este de notorietate strădania domnului Teodor Vasiliu de a poza în cavaler îmbrăcat în armură strălucitoare, fără-de-teamă și fără-de-prihană fiind, luptând pentru binele celor oprimați de ”hidra”... și aici avem o problemă de identitate. Mai întâi, monstrul mitologic ce-l amenința pe bietul cetățean a fost CDR (PNL+PNȚCD); mai apoi, căpcăunul a căpătat culoare roșie și s-a numit PSD, pentru ca într-un final de poveste, băieții buni să devină băieții răi și viceversa. Lipsit de relevanță, acest aspect al exercițiului de pupat/scuipat/pupat funcție de interes. Importantă este (și trebuie semnalată ca atare) duplicitatea personajului care se erijează în apărător al obidiților, cupiditatea celui care clamează în gura mare grija față de cetățean pentru ca, pe canale subterane, să-și asigure beneficii fabuloase, plătite (finalmente) tocmai de cetățeanul pe care pretinde că îl respectă.
 
Un exemplu perfect de cinism și duplicitate ni-l furnizează dl. Vasiliu prin implicarea d-sale în povestea TERMICA.
 
Pentru a nu lungi peste măsură excursul, voi porni în expunerea mea cu anul 2008. Pe la începutul lui aprilie (știu sigur, pe 6 e ziua mea de naștere și am făcut ”chef” cu paracetamol de la dușurile cu apă rece!) Termica a oprit apa calda pe motiv de revizie. Aveam să aflăm peste câteva luni că, de fapt, Distrigaz tăiase gazul din pricina datoriilor istorice uriașe. Nu știu cu ce i-a fermecat pe franțuji Nea Iulică Furcoiu, ajutat de colegii de partid, dar Distrigaz a acceptat o nouă amânare, fix până după alegerile locale! Vă rog să rețineți aspectul: fără a informa în vreun fel cetățenii despre problema în cauză!
 
Cum era de așteptat, administrația Furcoiu n-a mișcat un deget pentru a stinge datoriile acumulate în opt ani de mandat, către furnizorul de gaze. N-avea niciun interes omul, atâta timp cât nu mai candida!
 
Francezii fac pe mortu-n păpușoi până se termină alegerile și, la câteva zile după schimbarea primarului, cu un preaviz de 2 zile, întrerup unilateral furnizarea gazului către TERMICA, din pricina unor datorii acumulate în cei opt ani ai precedentei administrații. Nu trebuie să fii cine știe ce specialist în ale politicului pentru a înțelege că treaba asta PUTE. Dar să trecem peste asta... și ajungem (revenim) la personajul din titlu: consilierul PSD Teodor Vasiliu. Deși în faza în care își lingea rănile după înfrângerea umilitoare în alegerile pentru fotoliul de primar, s-a numărat printre cei care s-au grăbit să arate cu degetul spre noua echipă de la primărie, indicându-i ca vinovați pentru disconfortul provocat târgoviștenilor. Despre nerușinarea, ipocrizia și cinismul unei astfel de abordări, nu merită să vorbim. Dar trebuie să vorbim despre SUTELE DE MILIOANE DE LEI încasate de Artpress, firma d-lui Vasiliu, de la... ați ghicit! TERMICA (și nu numai)!
 
Așadar, în timp ce societatea de termoficare, (VACA DE MULS a administrației PSD, condusă de un politruc incompetent), se ducea de râpă, acumulând datorii de milioane de Euro, dl Vasiliu încasa de la TERMICA bani mulți (vreo 650 de milioane, dacă nu mă înșel) pentru publicitate! Vă dați seama? TERMICA, de pe poziția de monopol la încălzirea centralizată, avea nevoie de publicitate de sute de milioane de lei fix la trustul candidatului PSD la funcția de primar! Și pentru ca pilula să fie și mai amară, aflați că în perioada 2005-2008 dl. Vasiliu a mai ”muls” sume importante de la RAGC (Actuala companie de Apă), Consiliul Județean (câteva miliarde) și lista este deschisă. Pentru a pune în adevărata lumină demersurile ”jurnalistice” ale domnului mai sus numit, n-ar fi rău să ne amintim că Artpress a încasat sute de milioane (tot publicitate, se înțelege) chiar și de la Teatrul Tony Bulandra, unde - țineți-vă bine - dl Vasiliu era președinte al consiliului de administrație!
 
Drept este că dl Vasiliu și-a răsplătit binefăcătorii. Din 2005, an în care a început ”să sugă” de la Termica (atenție: este o exprimare plastică, nu una licențios-injurioasă!), fostul director Tabacu a fost ferit de vigoarea gazetărească a celor de la Artpress. Ba mai mult, nici măcar o singură dată nu s-a spus la trustul d-lui Vasiliu vreun cuvințel care ar fi putut să-l deranjeze pe șeful de la Termica. Concluzia: Viorel Tabacu și-a cumpărat liniștea cu 650 de milioane de lei... plătiți de cetățenii din Târgoviște. Adică tocmai de aceea pe care îi deplânge dl Vasiliu (câtă fățărnicie!).
 
În ciuda evidențelor, Ziaristul PSD, consilier municipal din anul 2000 - la fiecare mandat, alt partid - își face numărul în continuare și, nicio surpriză, îl regăsim într-o poziția cel puțin discutabilă, sub toate aspectele.
 
Ziaristul Vasiliu se dă de ceasul morții să scoată din culpă imbecilitatea managementului de la TERMICA S.A. care, în ultimii ani, nu doar că a pus pe butuci societatea de termoficare, dar a adus la o gaură de SUTE DE MILIARDE de lei la bugetul municipalității.
 
Consilierul local Teodor Vasiliu ar trebui să ne poată explica de unde până unde GDF SUEZ (fostul Distrigaz), societate aflată în conflict cu primăria pentru plata datoriilor istorice, face publicitate la firma d-sale. Am încercat să văd în câte publicații importante apare publicitate GDF SUEZ. Surpriză! Niciunul dintre ziarele, tipărite sau electronice, consultate NU conține publicitate pentru compania franceză. Așa încât revine obsedant întrebarea: care este motivația acestei... campanii publicitare a GDF SUEZ tocmai la ziarul consilierului PSD Vasiliu?
 
GDF ne jupoaie de trei rânduri de piele, cu majorări, penalități etc, iar dl. Vasiliu bine-mersi își ia ”taxa de șmecher” (a se citi: bani pentru publicitate).
 
Curat murdar!
 

Trimite comentariul tau:

Nume *:
Email * (nu va fi afisat):
Adresa web:
Vreau sa ma abonez la newsletter.
Mesaj *:

Comentarii (5):

Dorina C a spus:
Miercuri, 21 Martie 2012, 15:27
Dnul.Tedi Vasiliu spune ca banii nu miros,iar sotia acestuia vorbeste despre MAFIA de la Targoviste.Eroul Dlui.Vasiliu este BERLUSCONI,un MAFIOS lipsit de scrupule si ca in cazul Dlui.Vasiliu unul dintre cei mai mari Medien Magnat.Si cu mare ingrijorare ma intreb:vrea Dnul.Tedi Vasiliu sa intoduca la Targoviste BUNGA-BUNGA?Stiu exact despre "afacerile"pe care le intreprinde.Mafia este deja prezenta in Concernul Dlui.si a Dnei.Alina Vasiliu.
Vadan Florin a spus:
Marti, 28 Iunie 2011, 16:07
Astept si urmatoarele episoade
George Manea a spus:
Miercuri, 22 Iunie 2011, 19:05
Episoadele următoare sunt la sertar. Următorul, chiar săptămâna aceasta.
radu a spus:
Miercuri, 22 Iunie 2011, 18:39
Episoadele urmatoare unde sunt?
marian a spus:
Joi, 03 Februarie 2011, 20:23
vasiliul isi incaseaza bani pe puplicitati si angajati lui nu si- au primit salarile!se da cel mai corect dar e cel mai hot si nenorocit!