Rotary Club Târgoviște, model de omenie

Când oameni devotați crezului lor se adună, ceva bun se întâmplă! Este prima constatare pe care o putem face aflând despre o (nouă) acțiune umanitară a Rotary Club Târgoviște (RCTgv).

Discreți, fără să facă paradă cu gesturile lor filantropice, rotarienii târgovișteni pot fi oricând un exemplu de implicare și de empatie față de cei care au nevoie de sprijin.

La Rotary Club Târgoviște ”portofoliul de fapte bune” este absolut impresionant, chiar dacă, așa cum spuneam, în mod obișnuit se face puțină publicitate (sau deloc!) pentru acțiunile lor.

Intrat deja în tradiția Clubului, proiectul privind ajutorarea unor comunități izolate, care au probleme cu căile de acces și/sau aprovizionare cu produse de bază, i-a mobilizat din nou, zilele acestea pe rotarieni. Pentru al treilea an consecutiv, aceștia au constituit, din contribuțiile membrilor, un fond din care au cumpărat alimente și produse de igienă de bază pentru sătenii din cătunul Șetreni, satul Vulcana de Sus, comuna Vulcana-Băi.

13 familii, cu un număr de 30 de persoane (15 adulți și 15 copii) au primit din partea rotarienilor pachete cu alimente de bază și produse de igienă de strictă necesitate: faina, mălai, zahăr, ulei, pastă de tomate, orez, fidea/tăiței, fasole, oțet, sare, griș, biscuiți, fructe, conserve, salam, delikat, săpun, detergent vase, detergent rufe, pastă de dinți, periuțe de dinți.

Pachetele au fost transportate cu autovehicule (proprietate personală!) cu tracțiune integrală, singurele care pot ajunge în Șetreni în cea mai mare parte a anului, din pricina drumului.

Selecția celor care au beneficiat de sprijin a fost foarte riguroasă. Cristi Bârligeanu, profesor de geografie la școala din Vulcana Băi și cu rădăcini în comună, voluntar în numeroase proiecte caritabile, a fost cel care a ajutat la întocmirea listei.

Președintele Rotary Club Târgoviște, Valentin Ștefan,  prof. Cristi Bârligeanu și mai mulți rotarieni au distribuit pachetele celor 14 familii, ducând astfel mai departe unul dintre proiectele importante ale Clubului.

Pentru a avea o imagine cât mai clară a importanței demersului rotarienilor, ar trebui să spunem că beneficiarii ajutoarelor sunt persoane cu situație materială grea, unii dintre ei fiind bătrâni și singuri.

Deși nu le place să vorbească despre faptele lor, merită din plin recunoștința noastră: BRAVO, ROTARY CLUB TÂRGOVIȘTE! Bravo, rotarieni, pentru omenie și civilitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *