You are currently viewing ACŢIUNI DE INTERVENŢIE ŞI ACTIVITĂŢI PREVENTIVE ALE ISU “BASARAB I” DÂMBOVIŢA ÎN PERIOADA 02 – 08 MARTIE 2020

ACŢIUNI DE INTERVENŢIE ŞI ACTIVITĂŢI PREVENTIVE ALE ISU “BASARAB I” DÂMBOVIŢA ÎN PERIOADA 02 – 08 MARTIE 2020

  • Post category:ACTUAL

În perioada 02 – 08 martie 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 67 de evenimente: 6 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti etc.), 43 incendii de vegetație, 10 acţiuni pentru asigurare zonă, 5 acţiuni pentru asistenţă persoane, o acţiune pentru evacuarea apei din subsolul unui bloc şi două acţiuni la alte situaţii de urgenţă (deblocări de ușă). Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit în această perioadă la 182 cazuri medicale.

Subunităţile de intervenţie au desfășurat 15 acțiuni de recunoaștere în teren (pentru identificarea/evaluarea căilor de acces și intervenție).

Personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat, în perioada menţionată, 16 controale de specialitate pe linia prevenirii incendiilor la instituții publice și operatori economici din judeţ, dintre care: 2 la unităţi de învăţământ, 7 la unități de comerț, 1 la unități de primire turistică, 1 la unități administrativ – teritoriale, 3 la unități de îngrijire/cazare a elevilor/bătrânilor, 1 la lăcaşuri de cult, 1 la centre de agrement. S-au aplicat 22 sancțiuni contravenționale principale constând în 17 avertismente și 5 amenzi în cuantum de 40.002 lei. Pe timpul controalelor au fost defășurate și activități de informare preventivă, fiind executate exerciții de evacuare și exerciții de intervenție cu personalul aflat la locul de muncă. De asemenea, au fost desfășurate 3 activități de informare preventivă la manifestări cu afluență de public (activități sportive – meci volei/baschet şi sărbătoarea “Paştele Cailor”). S-au emis 2 autorizații de securitate la incendiu pentru unități de învățământ. Nu au fost aplicate sancțiuni complementare.A fost acordată asistenţă tehnică de specialiate pe linia prevenirii incendiilor şi avizării-autorizării.