You are currently viewing Tăriceanu spune către Iohannis, Orban și Cîțu: ‘Ori guvernați, ori plecați acasă!’

Tăriceanu spune către Iohannis, Orban și Cîțu: ‘Ori guvernați, ori plecați acasă!’

  • Post category:ACTUAL

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că sunt mișcări „palide” în rândul guvernanților, în contextul COVID-19: „Sper că prin decizia de a interzice adunările cu mai mult de 1000 persoane, Orban – Cîțu au pus în cui obsesia pentru anticipate”.

„Șoc și groază, guvernanții noștri au fost luați prin surprindere de extinderea crizei de coronavirus. Cu toții bănuiam că și la noi criza coronavirusului se va adânci. Nu e cazul de panică, lucrul acesta trebuie să îl înțeleagă toată lumea, pentru că îmbolnăvirile sunt încă în număr redus, dar dinamica pe care o vedem în Italia și alte țări ar trebui să pună pe gânduri autoritățile”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

Acesta adaugă că vede „palide mișcări” în rândul guvernanților.

„Sper că prin decizia de a interzice adunările cu mai mult de 1000 persoane, Orban  au pus în cui obsesia pentru anticipate. Dacă nu au pus-o încă, e bine să o facă. Chiar dacă ar vrea să facă alegeri anticipate, probabil că românii nu ar veni la vot de frica epidemiei de coronavirus. Așa că, cel mai bine pentru toți, ar fi ca ei să înceteze mascarada cu anticipatele, să se mobilezeze și să nu își mai trântească în Parlament propriul lor guvern și mai ales să înceapă să guverneze! Prin politizarea excesivă a discursului public de când au preluat guvernarea, Orban și Cîțu s-au îndepărtat prea mult de la agenda reală a publicului și de la nevoile societății românești. De 4 luni își ascund incompetența în spatele „grelei moșteniri”, dar nu fac nimic să mergem mai departe. Probabil că așteaptă anticipatele, pentru ca după aceea să vină cu planul de austeritate”, adaugă liderul ALDE.

Tăriceanu mai scrie că nu crede că autoritățile „văd că pierd cam 1% pe săptămână, ceea ce înseamnă că în fiecare săptămână cam 100.000 de români își întorc fața de la PNL”.

„În ritmul acesta, tot câștigul pe care l-au căpătat nemeritat după alegerea lui Klaus Iohannis se duce pe apa sâmbetei până la finalul lunii aprilie. Nu murim de grija lor, dar nu ne este indiferent că oamenii ăștia sunt mai preocupați să își conserve cumva scorul electoral de acum provocând crize guvernamentale artificiale. În fața unor provocări reale, precum criza coronavirus sau criza migranților, în loc să avem un guvern care să se concentreze pe aceste probleme . În loc să guverneze, ei caută doar motive de ce nu pot guverna. În loc să se gândească la binele public, ei se gândesc doar la ce le-ar fi bine lor. Oare asta nu îi transformă într-un fel a societății? Zilele următoare se va decide soarta guvernului Cîțu. Până atunci PNL trebuie să se hotărască: guvernați sau plecați!”, a încheiat  Tăriceanu.