You are currently viewing HARTĂ INTERACTIVĂ DE MONITORIZARE A VIRUSULUI COVID -19 ÎN ROMÂNIA

HARTĂ INTERACTIVĂ DE MONITORIZARE A VIRUSULUI COVID -19 ÎN ROMÂNIA

  • Post category:ACTUAL

Pentru informarea cetățenilor, accesul la tabloul interactiv care prezintă situația actualizată constant a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus în țară, inclusiv situația persoanelor aflate în carantină sau monitorizate, a fost redeschis de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) după câteva ore în care accesul publicului fusese interzis. Dashboard-ul interactiv a fost realizat pe platforma ArcGIS și era foarte asemănător cu cel la nivel internațional realizat de către Universitatea John Hopkins – o unealtă ușor de urmărit.

Tabloul interactiv cu persoanele carantinate, precum și cele monitorizate, s-a dovedit a fi un intrument foarte util și căutat de către utilizatori. Numai în ultimele trei zile doar pe site-ul HotNews.ro articolele ce conțineau tabloul interactiv au strâns circa 240.000 de vizualizări.

În total, potrivit unor surse apropiate situației, tabloul interactiv realizat de INSP a strâns circa un milion de afișări în doar patru zile, semn că unealtă realizată de către instituția statului a fost extrem de căutată de către utilizatorii de internet.

Pe lângă valoarea informațională, tabloul interactiv a mai avut și avantajul de a fi și foarte familiar, păstrând forma și design-ul deja cunoscut de la nivel internațional prin aplicația interactivă realizată de către Universitatea John Hopkins.