You are currently viewing HAOS în Spania! Soția premierului a fost infectată cu COVID-19

HAOS în Spania! Soția premierului a fost infectată cu COVID-19

  • Post category:ACTUAL

Soţia şefului guvernului spaniol, Pedro Sanchez, a fost infectată cu noul coronavirus, au informat sâmbătă serviciile premierului, care tocmai anunţase plasarea în izolare aproape totală a ţării pentru a pune capăt epidemiei.

Begona Gomez şi preşedintele guvernului sunt bine, se află amândoi la Moncloa”, reşedinţa şefului guvernului, „şi respectă măsurile de prevenţie stabilite de autorităţile sanitare„, a anunţat guvernul într-un comunicat citat.

Informaţia a devenit publică la câteva ore după ce Sanchez a aprobat impunerea stării de alarmă în întreaga ţară pentru următoarele 15 zile, magazinele neesenţiale, barurile, restaurantele, cinematografele, şcolile şi universităţile fiind închise.

Armata spaniolă a fost mobilizată pentru a ajuta la răspunsul la coronavirus şi a asigura provizii esenţiale, în timp ce trenurile intercity şi autobuzele şi-a  redus circulaţia la 50%, în contextul în care numărul cazurilor confirmate din Spania a crescut la 6.300.

Alţi politicieni spanioli testaţi pozitiv la noul coronavirus sunt ministrul pentru egalitate, Irene Montero, partenera vicepremierului spaniol Pablo Iglesias, şi Carolina Darias, ministrul politicilor teritoriale şi funcţiunii publice.

Santiago Abascal, lider al partidului de extremă dreaptă Vox, şi Ortega Smith, secretar general al Vox, au fost şi ei testaţi pozitiv la noul coronavirus.