Astăzi, 16 martie, de la ora 9:00, clopoţelul sună la TVR 2 și TVR 3, în emisiunea “Teleşcoala”.
În contextul în care instituţiile de învăţământ din România au fost închise în urma crizei declanşate de epidemia de COVID-19 și în acord cu misiunea sa publică, Televiziunea Națională oferă elevilor aflaţi în pragul susţinerii examenelor posibilitatea de a păstra contactul cu materiile de învăţământ prin intermediul emisiunii “Teleşcoala”, difuzată de luni până vineri, pe TVR 2 și TVR 3.
Cursurile vor putea fi urmărite atât la televizor, cât şi online pe canalul de Youtube al TVR şi pe site-ul www.tvr.ro.
Luni, 16 martie, de la ora 9:00, elevii claselor a VIII-a sunt aşteptaţi la lecţia de Limbă şi literatură română, unde vor învăţa despre “Vocabular și fonetică”. De la ora 9:30, în cursul de Matematică vor studia “Sisteme de ecuaţii-metoda substituţiei”. Pentru elevii claselor a XII-a, cursurile televizate încep de la ora 15:00. La Limba şi literatura română elevii vor învăţa „Iona”, de Marin Sorescu. De la ora 15:30, la Matematică se explică lecţia „Polinoame. Relaţia lui Viete”.
“Teleşcoala este un program special pentru vremuri speciale! Sunt idei de mult apărute în TVR care s-au întâlnit acum cu alte idei născute din necesitate. Atunci când un profesor intră în clasă el este întâmpinat de câteva zeci de perechi de ochi care aşteaptă să vadă ce urmează. Profesorul este pregătit să aducă lumină în ochii copiilor şi în mintea lor! Nimic nu se compară cu puterea care este născută din minţile copiilor şi mintea profesorului lor. Din păcate, în situaţia dată, fix această magică putere ne va lipsi. Aici intervine magia şi puterea televiziunii. Acum putem să fim de folos, iar dacă un singur copil care nu are acces la internet află de la televizor cum e cu sintaxa frazei, cu metoda substituţiei în sisteme de ecuaţii sau cu „Iona” lui Marin Sorescu şi se va putea descurca onorabil la examenele de Evaluare sau la Bac, înseamnă că am făcut ce trebuie. Şi trebuie să ştiţi că acest program este bazat în întregime pe voluntariat – şi din partea profesorilor şi din partea colegilor din TVR. Vizionare plăcută!”, a spus Camelia Boştină, producătorul emisiunii.