Reprezentanții Ana Hotels au precizat în comunicatul de presă: „Este o decizie pe care o luăm cu inima strânsă, însă ne confruntăm cu o situaţie fără precedent pentru noi. În 1914, Athenee Palace a găzduit primii oaspeţi. De atunci, două războiaie mondiale, 39 de ani de comunism, o revoluţie a oamenilor liberi şi multe alte timpuri de cumpănă, tulburi, aspre sau pline de speranţă, ne-au scris istoria. De mai bine de un secol, uşile noastre nu s-au închis niciodată. Am supravieţuit – prin restaurare, reconstrucţie, prin oameni care au suflat viaţă între pereţii acestei clădiri. Pe oameni trebuie să îi protejăm”.
Ana Hotels, compania deținută de George Copos prin off-shore-ul Megapearl (Cipru), a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de 153,5 milioane de lei, în creștere cu 5,8% față de anul precedent. Este cea mai mare cifră de afaceri de la înființarea firmei, în 1993. Profitul net raportat la sfârșitul anului 2018 a fost de 31 milioane de lei, mai mare cu 28,8% față de 2017. Și acest indicator este cel mai mare din istoria Ana Hotels.
Compania operează hotelurile Crowne Plaza (4 stele) și Athenee Palace Hilton (5 stele) din București, Europa din Eforie Nord (4 stele) și alte trei hoteluri și unități de agrement în Poiana Brașov.
În 2018, dezvoltatorul Ana Tower Offices a început în Piața Presei Libere din București construcția Ana Tower, o clădire de birouri de clasă „premium”, cu 25 de etaje, însumând o suprafață închiriabilă de 43.700 de metri pătrați. Este cea mai înaltă clădire din Capitală, având 110 metri.