You are currently viewing PREOȚII DIN DÂMBOVIȚA S-AU ADAPTAT NOILOR RESTRICȚII IMPUSE DE COVID-19

PREOȚII DIN DÂMBOVIȚA S-AU ADAPTAT NOILOR RESTRICȚII IMPUSE DE COVID-19

  • Post category:ACTUAL / SOCIAL

Având în vedere noile restricții impuse de autorități în contextul stopării infectării cu coronavirus, conform cărora serviciile religioase se pot săvârși numai în aer liber, mulți preoți din județul Dâmbovița și-au „realizat altare mobile” unde vor putea săvârși Sfânta Liturghie și au așezat scaune la distanța de minim 1 m.

De asemenea, deoarece mâine este duminică și credincioșii ortodocși merg la biserică, majoritatea preoților fac următorul anunț pe Facebook:

„Iubiți credincioși!

În condițiile impuse de autoritățile noastre, vă aducem la cunoștință că în toate sâmbetele, duminicile și sărbătorile din această perioadă , vom săvârși Sfânta Liturghie începând cu ora 9:00, în afara Bisericii.

Pe aceasta cale, vă rugăm să fiți îmbrăcați adecvat, iar în timpul slujbelor bisericești să păstrați distanta corespunzătoare între dumneavoastră. Vom asigura tot cadrul necesar desfășurării slujbelor.

Toți cei care aveți suspiciuni de răceală, gripă (tuse, strănut) vă rugăm să rămâneți la casele dumneavoastră, rugându-va în mod particular, asigurându-vă, totodată, de umila noastră rugăciune!”