MÂINE, DE SĂRBĂTOAREA BUNEIVESTIRI, ÎN TOATĂ ROMÂNIA VA AVEA LOC Rugăciune comună la mijlocul zilei

Deoarece, în această vreme de grea încercare din cauza epidemiei, clericii şi credincioşii mireni ai Bisericii sunt separaţi spaţial din punct de vedere al locului de rugăciune, totuşi pot fi în comuniune mai ales prin rugăciunea comună la mijlocul zilei.
Prin urmare, clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din România vor suna timp de 1-2 minute la ora 12.00 în ziua de Buna Vestire, apoi în fiecare duminică şi în fiecare zi când se săvârşeşte slujbă în bisericile din parohii şi mănăstiri.
În acel moment de rugăciune comună, la casele lor, toţi credincioşii mireni sunt îndemnaţi să rostească rugăciunea Tatăl nostru, condacul Bunei Vestiri: Apărătoare Doamnă, precum şi alte rugăciuni, iar preoţii din parohii şi mănăstiri vor citi în plus Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei. – COMUNICAT AL PATRIARHIEI ROMÂNE

6 Comments

 • Maria spune:

  Sunt de acord cu hatararea Sfântului Sinod, vom respectiva, și ne vom ruga Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu să ne ajute să trecem peste această mare încercare. DOAMNA ȘI STĂPÂNA VIEȚII NOASTRE AJUTĂ-NE PE NOI PACATOSII.

 • Ana spune:

  Buna seara! Salut din toata inima aceasta initiativa a Bisericii Ortodoxe Romane!
  M-am nascut in Bucovina. In copilarie, cand veneau nori grei de ploaie, cineva din sat alerga la biserica si tragea clopotele! Si norii amenintatori se desfaceau pe cer si ploua linistit, fara grindina si stricaciuni. Imi pare rau ca acest obicei s-a pierdut in multe locuri!
  Clopotele si rugaciunile comune fac minuni.
  Sa tragem dar clopotele bisericilor din toata Romania, in fiecare zi, la ora 12, insotite de rugaciunile noastre. Sa aprindem lumina credintei in Romania. In „Gradina Maicii Domnului”. Amin!

  • Carmen Radu spune:

   Amin!Aveti mare dreptate,sa ne reîntoarcem la ceea ce este natural si divin in noi.E bine sa ne oprim din alergat si sa trăim în liniște și armonie cu sufletul nostru si cu Dumnezeu. Sanatate si numai bine!

 • Jolli spune:

  Doamne ajuta.ne!

 • Alessis spune:

  Buna seara maine e o zi speciala si cred in Dumnezeu pentru ca a facut o minune in viata noastra chiar in aceasta zi binecuvantata am nascut fetita maine inplineste frumoasa varsta de 10 ani si ma surprinde mereu .iam povestit ca e sarbatoare cu multi ani in urma.si acest an ma surprins.mia spus mami stiu ca nu putem serba ziua in mod grandios pentru virusul ce sa abatut asupra pamantului…dar eu sunt speciala pentru ca Iisus ma iubeste.Asa ca Dumnezeu e mereu langa noi ….multumim

 • Mihai. spune:

  Vor scapa cei credinciosi.Acest filtru se dorea mai demult. lumea nu va mai repeta o „SODOMA „. Iesiti voi „HOMO” si opriti minia Domnului!!.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *