You are currently viewing CJ Constanţa a alocat 4,4 milioane de lei pentru Spitalul Judeţean!

CJ Constanţa a alocat 4,4 milioane de lei pentru Spitalul Judeţean!

  • Post category:ACTUAL

Consiliul Judeţean Constanţa a adoptat, într-o şedinţă  care a avut loc luni, rectificarea bugetelor de venituri şi cheltuieli şi a listelor de investiţii pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi pentru Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa.

Cu acest prilej a fost alocată suma de 4,4 milioane de lei pentru achiziţionarea mai multor echipamente medicale, materiale sanitare şi dezinfectanţi.

“Scopul şedinţei de astăzi a fost cel de a suplimenta bugetele de venituri şi cheltuieli stabilite iniţial pe anul 2020 pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” şi pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie. Mai exact, majorarea bugetului Spitalului Clinic Judeţean „Sf. Apostol Andrei” Constanţa cu 3 milioane de lei şi al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa cu suma de 1,4 milioane lei. Aceste sume vor fi folosite pentru achiziţionarea mai multor aparate deosebit de necesare atât testării în vederea diagnosticării coronavirusului COVID-19, cât şi tratării pacienţilor”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu.

Cu banii alocaţi Spitalul Judeţean Constanţa va achiziţiona, printre altele, zece aparate de ventilaţie mecanică, zece monitoare de funcţii vitale, un sistem real-time PCR şi va închiria şi instala module container în care vor fi amenajate spaţii de triaj pentru Unitatea de Primire Urgenţe pe toată perioada prezenţei epidemiei de Covid-19.

De asemenea, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa va cumpăra materiale sanitare, reactivi, materiale de protecţia muncii.

Totodată, Consiliul Judeţean a alocat 800.000 de lei pentru achiziţionarea a 1.400 de kituri de testare pentru Covid19 şi 300.000 de lei pentru achiziţionarea de dezinfectanţi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, a precizat la finalul şedinţei faptul că dacă situaţia o va impune vor fi efectuate şi alte rectificări bugetare, astfel încât să fie asigurate materialele şi echipamentelele necesare combaterii noului  COVID-19.