You are currently viewing Ungurii cer Uniunii Europene să scoată TVA-ul la importurile de echipamente medicale

Ungurii cer Uniunii Europene să scoată TVA-ul la importurile de echipamente medicale

Guvernul ungar va cere Bruxelles-ului să scutească de la plata Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA) importurile de măşti chirugicale, ventilatoare şi alte echipamente medicale utilizate pentru protecţia împotriva coronavirusului, a declarat joi secretarul de stat la Ministerul ungar de Finanţe, Norbert Izer.

Oficialul citat a adăugat că această scutire se va aplica doar produselor care vor fi distribuite gratuit. Guvernul ungar este hotărât să distribuie produse de producţie „către cel mai mare număr posibil de persoane şi, dacă este posibil, fără taxe„, a adăugat secretarul de stat.

Măştile chirugicale importate din ţările terţe sunt supuse unei taxe cuprinsă între 6,3 şi 12%, în funcţie de materialul din care sunt fabricate, la care se adaugă TVA, a precizat Norbert Izer, adăugând că o decizie din partea Comisiei Europene ar putea fi luată până la finele săptămânii.
Norbert Izer a mai spus că Uniunea Europeană şi-a majorat producţia de măşti şi respiratoare însă creşterea cererii va impune probabil facilitarea importurilor din afara blocului comunitar.