You are currently viewing Trump speră ca musulmanii să fie obligaţi să respecte aceleași norme de distanțare în timpul Ramadanului, ca și creștinii de Paște
20200419 104833

Trump speră ca musulmanii să fie obligaţi să respecte aceleași norme de distanțare în timpul Ramadanului, ca și creștinii de Paște

Donald Trump şi-a exprimat sâmbătă speranţa că musulmanii americani vor fi obligaţi să respecte aceleaşi norme de distanţare socială în timpul Ramadanului ca şi creştinii de Paşte, după ce un număr de credincioşi au protestat împotriva reglementărilor restrictive privind adunările din cauza epidemiei de noul coronavirus, scrie Agerpres.

Preşedintele american a fost întrebat despre o afirmaţie pe care a redistribuit-o pe Twitter, cea a unui comentator conservator, care părea să se îndoiască de faptul că musulmanii sunt trataţi cu aceeaşi severitate ca creştinii care încalcă regulile de distanţare socială.

Aş spune că ar putea exista o diferenţă şi ar trebui să vedem ce se va întâmpla, pentru că am văzut o mare disparitate în această ţară. Sunt criticate bisericile creştine, dar nu şi moscheile„, a declarat Trump în cadrul conferinţei sale de presă cotidiene de sâmbătă de la Casa Albă.

Ramadanul va începe joi, la o săptămână şi jumătate după Paştele catolic, cea mai importantă sărbătoare a creştinismului, în timpul căreia anumiţi creştini au încălcat regulile de sănătate publică pentru a organiza slujbe ilegale.