You are currently viewing Florin Călinescu, mesaj dur: Este un experiment  mondial, ca să fim ținuți în botniţă şi în mănuşi
Screenshot 20200420 175318 Gallery

Florin Călinescu, mesaj dur: Este un experiment mondial, ca să fim ținuți în botniţă şi în mănuşi

  • Post category:ACTUAL / OPINII

Florin Călinescu a vorbit live, pe contul său de Facebook, despre criza generată de Covid-19. El a comentat dur situaţia creată în jurul pandemiei de coronavirus. Călinescu a abordat mai multe subiecte: de la marile puteri, experiment, frică, Dumnezeu și până la ce va urma…

Actorul a spus pe pagina sa de Facebook, că situaţia de criză a fost pusă la cale de marile puteri, iar ceea ce se întâmplă este un război nevăzut ale cărui arme sunt viruşii. „Situaţia actuală, care, probabil, este datorată marilor puteri, într-o gâlceavă bine gândită de laborator, pentru că este mai complicat să acţionezi cu focoase nucleare sau cu tot felul de unelte militare care se văd din orice satelit, şi atunci, probabil, că arma aceasta chimică, bacterilogică, virusologică este foarte la îndemână şi funcţionează tăcut. Virusul are calm, are răbdare şi pe care-l prinde îl articulează. Dacă eşti bătrân şi ai comorbidităţi asta este o poveste. Aşadar, gâlceava între America, Rusia şi China produce efectele pe care le vedem astăzi… Faptul că ne-am depărtat unu, doi, trei metri este doar o distanţare fizică. Sunt chestii necesare. Dar ăsta este efectul urmărit şi dorit. Vor să experimenteze şi să studieze cum se comportă specia umană în ansamblu. Puff, un strănut a omorât până acum peste 100.000 de cetăţeni. Ceea ce cu cinism unii spun că la 8 miliarde de umanoizi e un fleac“, a spus vedeta.

Adio libertate, liberalism, liberă circulaţie

Călinescu a ţinut să precizeze că nu crede că este munca lui Dumnezeu ceea ce trăim: “Nu are nicio legătură. Ne-a lăsat în pace de miliarde de ani, odată cu isprava doamnei Eva. Biserica greacă şi cipriotă, mult mai ortodoxă decât a noastră, a zis staţi acasă, Dumnezeu nu vă numără în incinta bisericii ca la şcoală. Vreţi să vă întâlniţi cu Dumnezeu? Ieşiţi şi rezemaţi-vă fruntea de primul copac, dacă mai găsiţi în viaţă, şi gândiţi-vă la El! Şi nu Va întârzia să apară. Pentru asta este bucuria şi imensitatea Lui, deşi suntem milioane, El îi apare fiecăruia“, e de părere Călinescu.

Încolonarea noastră la doi, trei metri pentru a merge să luăm bucăţica aceea necesară a traiului vieţii… Ăsta e scopul poveştii, să vadă dacă frica funcţioneză, şi funcţionează, să vadă dacă oamenii pot fi disciplinaţi, deci adio libertate, liberalism, liberă circulaţie”.

Călinescu consideră că ceea ce trăim e de fapt un „experiment iscat de cetăţeni mondiali“, deoarece oamenii trebuie să fie disciplinaţi, „ţinuţi în botniţă şi în mănuşi“, iar scopul poveştii e să vadă dacă frica funcţioneză, şi funcţionează“. „Deci, adio libertate, liberalism, liberă circulaţie“, spune el.

Frica trebuie să păzească pepenii

Experimentul, cred eu, iscat de aceşti cetăţeni mondiali funcţionează şi vei vedea ce o să urmeze. Pentru că exerciţiul iscat de acest virus va fi continuat, o dată la nu ştim câţi ani. Omenirea trebuie disciplinată, trebuie ţinută în botniţă şi în mănuşi. Nu mai scoţi soldaţii, armata, avioane, bombe, plus punerea pe bot a lumii arabe. Vedeţi că preţul petrolului este mai jos decât înainte de război şi lucrurile aşa vor funcţiona de astăzi înainte. Frica trebuie să păzească pepenii, care suntem noi. Iar alinirea României la dansul ăsta internaţional funcţionează. Încolonarea noastră la doi, trei metri pentru a merge să luăm bucăţica aceea necesară a traiului vieţii… Ăsta e scopul poveştii, să vadă dacă frica funcţioneză, şi funcţionează, să vadă dacă oamenii pot fi disciplinaţi, deci adio libertate, liberalism, liberă circulaţie, decât dacă au ei nevoie să trimitem mână de lucru la cules de sparanghel, acum e vremea sparanghelului, nu a căpşunilor, şi atunci trece şi Germania, şi Austria, şi Spania peste orice penademie şi noi înghesuim marfarele pe aeroporturi să trimitem oameni la muncă“, a mai comentat actorul.