You are currently viewing Ce spune Firea despre redeschiderea şcolilor, după 15 mai: Nu este o soluţie bună. Copiii nu vor putea respecta cu stricteţe măsurile sanitare şi de distanţare socială
394320

Ce spune Firea despre redeschiderea şcolilor, după 15 mai: Nu este o soluţie bună. Copiii nu vor putea respecta cu stricteţe măsurile sanitare şi de distanţare socială

  • Post category:ACTUAL / OPINII

Primarul general, Gabriela Firea, a scris, joi dimineaţa, pe Facebook, că nu consideră că redeschiderea şcolilor şi a grădiniţelor după data de 15 mai este o soluţie bună, ea spunând că „virusul este printre noi, din ce în ce mai agresiv”.

Copii cu mască de protecţie la şcoală mi se pare o imagine dureroasă. Sfâşietoare. Iar pentru elevii din clasele mici, aproape imposibil. Sunt foarte activi, nerăbdători, aleargă, se mişcă…e normal! De aceea sunt copii! Nu văd ca pe o soluţie bună redeschiderea grădiniţelor şi a şcolilor după 15 mai. Este, încă, foarte periculos! Virusul e printre noi! Din ce în ce mai agresiv! Copiii, prin natura lor, nu vor putea respecta cu stricteţe măsurile sanitare şi de distanţare socială. Se vor contamina, vor face forme uşoare, dar vor transmite coronavirusul cadrelor didactice şi părinţilor, bunicilor. Va fi o nenorocire! Vor fi mii de îmbolnăviri!”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea este de părere că se pot găsi soluţii pentru încheierea anului şcolar, inclusiv pentru clasele terminale.

Una este ca un copil să poarte o oră-două masca de protecţie, supravegheat de părinţi, pentru a se putea deplasa în siguranţă şi este cu totul diferit să fie nevoit să o poarte 4-5 ore, chiar mai mult, la cursuri. Statistica noastră, relativ sub control, pentru că se testează infim, va fi dată peste cap. Atunci să vedem cum va fi gestionată o criză majoră! Ne-a ferit Cerul până acum! Şi nu e vorba de statistici! Ci de viaţa oamenilor! Haideţi să nu stricăm tot ce am obţinut cu eforturi imense până acum. Să protejăm în continuare copiii, seniorii, bolnavii cronici!”, afirmă Firea.

Nu vom mai putea rezista mult timp cu motoarele economiei încetinite. Aici să ne concentrăm mai bine şi să privim cu respect spre ţările civilizate, de unde putem prelua modele de bune practici”, a adăugat Firea.