You are currently viewing Universitățile din Cluj au anunțat susținerea online a examenelor de admitere, licență și masterat

Universitățile din Cluj au anunțat susținerea online a examenelor de admitere, licență și masterat

Universitățile clujene se adaptează noilor condiții impuse de pandemia de coronavirus. Universitatea Babeș-Bolyai folosește un supercomputer care permite organizarea de examene cu 1.000 de studenți simultan. Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” a decis să țină on-line examenele, inclusiv cele de licență, iar Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a decis ca admiterea să fie exclusiv on-line, în baza dosarelor candidaților.

De asemenea, universitățile au mutat în on-line și admiterea. În acest an, în mod excepțional, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a renunțat la examenele scrise, astfel că admiterea va avea loc doar în baza dosarelor candidaților, spune rectorul Cornel Cătoi.

”Întotdeauna am avut și studenți străini, chiar și cu o concurență semnificativă de 5 pe un loc. Chiar și în aceste condiții noi am primit dosarele online, prin poștă uneori fizic, dar și prin poșta electronică, încât evidența studenților la înscriere pentru admitere am făcut-o și electronic. Avem de mult, din 2010-2011, o platformă electronică în care înregistrăm studenții cu toate datele, după care, după ce îi declarăm admiși sau respinși, cei care sunt admiși îi ave, deja în baza de date, contractul se generează automat pe numele lor”, a spus rectorul USAMV Cluj, Cornel Cătoi.