You are currently viewing Noi dotări tehnice la Spitalului Județean de Urgență Târgoviște

Noi dotări tehnice la Spitalului Județean de Urgență Târgoviște

Astăzi a avut loc o conferință de presă la Spitalul Județean Târgoviște, la care au participat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, vicepreședintele Alin Manole și deputatul Carmen Holban, dar și conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.
În cadrul acesteia au fost prezentate noile dotări tehnice ale spitalului: un computer tomograf și două aparate de radiologie.
„Marcăm astăzi un moment important pentru Spitalul Județean de Urgență Târgoviște. Printr-un proiect derulat din fonduri de la Ministerul Sănătății, Spitalul Județean a primit un computer tomograf, vârful de lance și de gamă a ceea ce înseamnă tehnologia anului 2020 și, de asemenea, două aparate de radiologie.”, spune Alexandru Oprea.
Totodată, conform acestuia, unul dintre cele două aparate de radiologie este deja autorizat și se lucrează cu el de câteva luni la Spitalul Județean. În schimb, computerul tomograf și celălalt aparat de radiologie sunt montate și se află în procedură de autorizare.
„Este un pas înainte pentru Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, este un pas înainte pentru ceea ce înseamnă un act medical de calitate pentru cetățenii județului Dâmbovița, pentru cetățenii municipiului Târgoviște, care sunt deserviți de către Spitalul Județean de Urgență”, adaugă acesta.
Având în vedere faptul că precedentul computer tomograf avea probleme, iar bolnavii trebuiau transportați de fiecare dată la alte centre, noul computer tomograf era mai mult decât necesar, este de părere președintele Consiliului Județean Dâmbovița:
„Aveam un computer tomograf de mai mult timp, cu probleme, care se strica și eram nevoiți să transportăm bolnavii la alte centre pentru a putea face investigațiile necesare. Cred că acum, cu acest concept care se cheamă telemedicină, vom reuși să prestăm un act medical de calitate, lucru care pe mine mă bucură și dovedește preocuparea noastră, ca autorități publice județene, pentru ceea ce înseamnă bunul mers și în acest domeniu, atât de important pentru sănătate.”
Carmen Holban, deputat PSD, prezentă fiind la conferința de presă a afirmat: „Mă bucur că astăzi suntem împreună, pentru a inaugura aceste aparate medicale (…). Vă felicit pentru că aveți astăzi această aparatură în spital și să sperăm că dâmbovițenii vor beneficia de calitatea actului medical care se desfășoară aici.”

AUTOR: Miruna Lunescu