Primăria Târgoviște acordă facilități la plată a impozitului anual pe clădiri, a taxei lunare pe clădiri, a taxei pentru utilizarea temporară a locurilor publice. Vezi dacă te încadrezi!

Primăria municipiului Târgoviște acordă o serie de facilități fiscale privind impozitul anual pe clădiri, taxa lunară pe clădiri datorate pe perioada stării de urgență, scutirea de la plata taxei pentru utilizarea temporară a locurilor publice.

Consiliul local municipal a aprobat ieri, propunerea executivului primăriei, beneficiarii având timp să depună cereri de acordare a acestor reduceri, până la data de 15 septembrie 2020 inclusiv.

Hotărârea de reducere a impozitului anual pe clădiri, cu o cotă de 50%, pe perioada stării de urgență se aplică proprietarilor care și-au întrerupt total activitatea economică, în acord cu prevederile legale. Cei care dețin clădiri pe care le-au dat în folosință, trebuie să dovedească fie că au renunțat la cel puțin 50% din dreptul de chirie, fie cel puțin 50% din suprafața totală deținută nu a fost utilizată.

O altă facilitate o reprezintă scutirea la plata taxei pe clădiri,  pe durata stării de urgență, pentru concesionari, locatari, titularii dreptului de administrare sau folosință a clădirii,  care dovedesc că și-au întrerupt activitatea economică.

Aceeași dovadă este necesară și pentru cei care depun solicitări pentru a fi scutiți de la plata taxei pentru utilizarea temporară a locurilor publice.

De menționat că ieri, în cadrul ședinței de Consiliu Local,  consilierii PNL s-au abținut la vot pe acest proiect de hotărâre.

Autor: C.I.

5162 More posts in ACTUAL category
Recommended for you
50 de persoane infectate cu coronavirus au fost raportate astăzi în Dâmbovița

La nivelul județului Dâmbovița, polițiștii continuă să acționeze integrat, cu efective mărite, împreună cu celelalte...