TÂRGOVIȘTE: ȘCOALA GIMNAZIALĂ ,,MIHAI VITEAZUL”, UNA DINTRE CELE MAI MODERNE UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN ROMÂNIA

Astăzi, a avut loc o conferință de presă la șantierul de la Școala Gimnazială ,,Mihai Viteazul”, în cadrul căreia Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, a prezentat stadiul lucrărilor, dar și aspecte ale diferitelor infrastructurii educaționale târgoviștene.
Conform acestuia, Școala ,,Mihai Viteazul” face obiectul unui proiect pe fonduri europene, în valoare de aproximativ 18 milioane de lei, proiect care va fi finalizat până la începutul anului școlar. Clădirea va deveni una dintre cele mai moderne unități de învățământ din România, inclusiv ca dotare.
În cadrul acestui proiect s-au construit câteva corpuri noi de clădire, prin intermediul cărora numărul de săli de clasă s-a majorat de la 22 la 36, s-a extins sala de sport, se construiește o bază sportivă, o sală de festivități și va fi reamenajată întreaga curte.
Tot ceea ce înseamnă în momentul de față Școala Mihai Viteazul suferă o transformare semnificativă și repet, începutul anului școlar va însemna și o casă nouă pentru elevii și cadrele didactice de la Școala Mihai Viteazul”, spune Daniel Cristian Stan.
Pe lângă acest proiect, cartierul are parte și de alte investiții, printre care cea de reabilitare, modernizare, extindere și dotare a Grădiniței ,,Rază de Soare”, dar și Creșa nr.8, care va fi gata probabil în următoarele 30 de zile, după spusele edilului.
Totodată, anul școlar următor va însemna și finalizarea Creșei nr.13, Creșei nr.14, proiecte derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
Tot în planul infrastructurii educaționale, investiția de la Școala nr.6-Tudor Vladimirescu, proiect având o valoare de aproximativ 23 de milioane de lei, care va debuta curând, devine cea mai amplă,  dacă se ține cont de cuantumul investiției.

AUTOR: Miruna Lunescu

5162 More posts in ACTUAL category
Recommended for you
50 de persoane infectate cu coronavirus au fost raportate astăzi în Dâmbovița

La nivelul județului Dâmbovița, polițiștii continuă să acționeze integrat, cu efective mărite, împreună cu celelalte...