You are currently viewing PRIMARUL PSD, EMANUEL SPĂTARU, VINE CU NOI STRATEGII DE MODERNIZARE A COMUNEI RĂZVAD

PRIMARUL PSD, EMANUEL SPĂTARU, VINE CU NOI STRATEGII DE MODERNIZARE A COMUNEI RĂZVAD

Comuna Răzvad a avut parte în ultimii ani de o creștere semnificativă în plan economic, educațional și calitativ al vieții, susține Emanuel Spătaru, actual primar și candidat PSD la Primăria Răzvad. În calitate de actual primar, candidatul PSD reamintește localnicilor despre realizările duse la bun sfârșit pe parcursul mandatului său: „au fost 4 ani grei, 4 ani în care ne-am propus să facem foarte multe lucruri, 4 ani în care ne-am propus să venim cu o platformă-program extrem de îndrăzneață. Un singur punct din cele 25 pe care le promiteam acum 4 ani oamenilor nu am reușit să îl atingem, însă este pe masa de lucru, iar aici vorbim despre problema câinilor comunitari.
Lucrăm la canalizare, deja tot ceea ce înseamnă Valea Voievozilor am finalizat-o, mai avem decât să racordăm stațiile de pompare la energie electrică și să dăm rețeaua de canalizare în folosință. Începem lucrările către Răzvad și așa cum am spus, o vom duce până la ultima casă. Suntem, în momentul de față, în lucru cu proiectul până în dreptul primăriei, după care avem în lucru prin Programul Operațional de Infrastructură Mare, diferența de rețea de canalizare, până la ultima casă.
Lucrăm la rețeaua de apă și mai avem foarte puțin, deja curge apa pe această rețea, am făcut probele de presiune, sunt lucruri care încă ne încetinesc, dar oamenii au văzut că suntem aproape de finalizare și, din păcate pentru contracandidații mei, care vor să vină ei, să închidă aceste lucrări, pe spun că le vom închide noi, așa cum tot noi le-am început, așa cum tot noi am scris proiectele, așa cum tot noi ne-am zbătut să adcem finanțare pentru ele.”

Cât despre proiectele sale noi, au început deja lucrările la o nouă grădiniță, despre care acesta admite că: „va fi cea mai frumoasă grădiniță din județ.” Investițiile pe plan educațional nu se opresc aici: „am reușit să finalizăm lucrările de școala din Valea Voievozilor, deși foarte mulți cârcotași spuneau că acea școală va fi închisă și că reabilitarea e doar un pretext pentru a fi închisă. (…) Și pentru școala Răzvad avem un proiect de modernizare și reabiliatre în derulare, la momentul de față așteptăm să semnăm contractul de finanțare cu ADR Submuntenia”, adaugă Emanuel Spătaru. Tabletele pentru elevi au fost deja achiziționate, iar laptop-urile pentru cadrele didactice urmează să fie livrate în următoarele zile, în cazul în care învățământul se va face online.
Mai mult, se dorește demararea unui proiect pentru construirea blocurilor de tip ANL în zona Căminului Cultural, unde tinerii căsătoriți vor putea avea locuințe amenajate.
Digitalizarea administrației locale, asfaltarea străzilor neterminate și furnizarea de gaze naturale în localitățile rămase se află de asemenea pe lunga listă de proiecte ce vor fi punctate pentru următorii 4 ani.
AUTOR: Bogdan Preda