ADRIAN ȚUȚUIANU, SUB “TUNURILE” ALDE – FOSTUL DIRECTOR ROMSILAVA, ION DUMITRU, ACUZAȚII DE PLAGIAT ȘI DE TRĂDARE A INTERESELOR ANGAJAŢILOR COS!

ADRIAN ȚUȚUIANU, SUB “TUNURILE” ALDE – FOSTUL DIRECTOR ROMSILAVA, ION DUMITRU, ACUZAȚII DE PLAGIAT ȘI DE TRĂDARE A INTERESELOR ANGAJAŢILOR COS!

Fostul deputat PSD Dâmbovița, Ion Dumitru, actual candidat în echipa de consilieri județeni ALDE, ridică suspiciuni asupra moralității candidatului PRO România la președinția Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu. În declarații de ultimă oră, acesta pune sub lupă competențele academice ale senatorului: ,,Sunt alegător și nu în ultimul rând sunt și candidat pentru o funcție de consilier județean. Acum vă vorbesc în calitate de alegător, pentru că mă interesează foarte mult calitatea umană, moralitatea celor care au intrat în această competiție. Vă spun un gând, când am auzit că Victor Ponta vizitează județul mă gândeam că vine să redeschidă tabăra de la Cobia pe care a luat-o împreună cu soția dumnealui și a dat-o unui cetățean de la Vâlcea. Mă gândeam, când l-am văzut că vine Victor Ponta în județ, că vrea să se consulte cu domnul Adrian Țutuianu sau probabil, eu știu, să-l îndrume cum să facă domnia sa, doctor fiind în drept, la solicitarea mea făcută astăzi publică, de a-i fi verificată și teza dumnealui de doctorat, pentru că în sufletul meu de simplu alegător a întrezărit așa o bănuială … nu cumva și acest element, și modul de elaborare a tezei de doctorat i-a unit pe acești oameni. Și domnul Ponta, și domnul Țuțuianu au avut parte de demnități, din partea partidului, unde au avut posibilitatea să-și concretizeze gândurile bune pe care le exprimă astăzi, lucru pe care nu l-au făcut”, declară Ion Dumitru.
Din observațiile sale, campania candidatului PRO România, Adrian Țuțuianu, ar fi bazată pe foste proiecte nefinalizate, reîntemeiate în plină campanie electorală din datoria acestora față de investitori: „sunt candidați la președinția CJD care își doresc revanșa,… cum e cazul domnului Țutuianu. Eu, de bună credință, dacă aș considera că dumnealui se îndreaptă către CJD în a materializa restanțele din promisiunile electorale … probabil că i-aș vota. Îmi vine să cred totuși că se îndreaptă către CJD pentru a materializa restanțele care au rămas de la o serie de investitori … neplătite către anumite persoane.
Nu am făcut o obsesie vizavi de persoana domnului Țuțuianu, dar aș vrea să aduc în memoria dâmbovițenilor câteva lucruri. Domnul Țuțuianu este cel care a fost legat organic de realizarea investiției de la Mija, a fost în Consiliul de Administrație, bineînțeles că acolo au mai fost și alții, inclusiv Gabriel Plăiașu, care ne-ar putea spune care a fost efectul benefic pentru județul Dâmbovița în materializarea acelui obiectiv? Ce s-a promis la început și ce a ajuns la finalul acestei investiții.”
Ca ultimă cerință, Ion Dumitru solicită un aviz oficial din partea senatorului, pentru atestarea declarației în care, Adrian Țuțuianu, dădea public în judecată premierul Ludovic Orban: „l-aș întreba pe domnul Țuțuianu dacă urmare a afirmației premierului Orban, probabil la vremea respectivă nu era premier, în 2017, când îl asocia cu o parte din investitorii din Rusia în România și chipurile cam acesta ar fi fost motivul de a fost schimbat de la Ministerul Apărării Naționale, a declarat că-l va da în judecată. M-ar interesa și sincer cred că m-ar ierta domnul Petre Ionel dacă aș cunoaște numărul dosarului prin care l-a acționat în judecată pe domnul Orban, l-aș vota pe domnul Țuțuianu.
L-aș întreba în aceeași măsură pe domnia sa să ne explice care au fost veniturile care au fost generate în propria ogradă, asigura servicii juridice și la COST și la Combinatul de la Fieni și la alte unități și bineînțeles după aceea, imediat după privatizare, implicat fiind în privatizare a asigurat servicii și noului investitor, noului proprietar. Problema este alta, probabil nu ar fi fost nimic rău, numai că a apărat interesele acestor instituții, și aici mă refer la COS Târgoviște, inclusiv în faza de insolvență trădând interesele și clauza care a fost prioritară în acest contract și anume ca să nu se schimbe obiectul de activitate, să nu se reducă numărul de angajați și multe alte clauze.”
„Pun aceste întrebări pentru că, vă spun, sunt în dilemă … încă mai caut variantă ca să dau votul unui președinte al Consiliului Județean. Ca atare anunț public că începând de astăzi voi face demersurile ca teza de doctorat a domnului Țuțuianu să fie supusă analizei programului antiplagiat.” – Ion Dumitru, fost director RNP.
AUTOR: Bogdan Preda