SĂRBĂTOAREA INTRĂRII ÎN BISERICĂ A MAICII DOMNULUI, LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

SĂRBĂTOAREA INTRĂRII ÎN BISERICĂ A MAICII DOMNULUI, LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

 Cu prilejul sărbătorii Intrarea în biserică a Maicii Domnului, în prezența a numeroși credincioși, sâmbătă, 21 noiembrie 2020, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște.
În cadrul evenimentului liturgic, a hirotonit întru preot, pe tânărul diacon, Ionuț Nica, pe seama Parohiei Ciocănești, Protoieria Titu. Acesta este absolvent al Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.
În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a accentuat rolul soteriologic al Maicii Domnului în istoria mântuirii, arătând că fiecare creștin are vocația misionară de a propovădui valorile creștine, prin cuvânt și faptă, pentru a face din întreaga existență un spațiu al prezenței lui Dumnezeu. Înaltpreasfinția Sa a evidențiat nevoia de mărturisire, cu intensitate, a binelui, a solidarității și a frumosului, mai ales acolo unde mândria, egocentrismul și răutatea domină, pentru a vindeca aceste păcate din comunitățile noastre.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI