Apel la clasa politică, făcut de Ionuț Vulpescu, în mesajul său de Sărbătorile Pascale

Apel la clasa politică, făcut de Ionuț Vulpescu, în mesajul său de Sărbătorile Pascale

Cu prilejul Sărbătorii Sfintelor Paști, deputatul de Dâmbovița Ionuț Vulpescu a adresat românilor și, cu precădere politicienilor, un apel la solidaritate.

Astăzi celebrăm viața biruitoare de moarte. Mântuirea e, dincolo de toate, și un test de credință. “Pentru că M-ai văzut, ai crezut; fericiţi cei ce au crezut fără să fi văzut”. Or astăzi, uzul și abuzul adevărului ne arată că deși poate ne consolăm că avem credință în suflet, nu mai avem încredere în Celălalt.

Tot mai puțini cred fără să vadă și chiar când văd, sunt sceptici. Pentru că ceva din adevărurile politice i-a învățat că nimic nu e ceea ce pare și că adevărul e tot mai rar. De aceea, de Sfintele Sărbători, vă doresc să însoțiți credința în Dumnezeu de încrederea în Celălalt. Nu e posibilă una fără cealaltă, iar ambele implică prețuirea adevărului.

Şi iată, Eu trimit peste voi făgăduinţa Tatălui Meu; voi însă rămâneţi în cetate până ce vă veţi îmbrăca cu putere de sus” (Lc 24, 49). Ce înseamnă a rămâne în cetate? Ce înseamnă contractul social dintre cei care au conștiința că puterea lumii de aici e corespondentul cooperării dintre oameni sub semnul îngăduinței lui Dumnezeu și a puterii lui din lumea de dincolo?

Având tot mai puțini guvernatori ca cei de pe vremea lui Iisus, societatea noastră are o șansă la adevăr, adică la mai bine. Pentru aceasta, avem o singură poruncă de onorat. Să nu ne îmbrăcăm cu puterea unora asupra celorlalți.

Căci orice putere e o împuternicire, orice guvernare e expresia voinței celor guvernați, orice contract social presupune egalitatea dintre guvernat și guvernator, așa cum Iisus și toți ai lui sunt egali din perspectiva vieții veșnice ca fii ai lui Dumnezeu. E datoria oamenilor politici, în relație cu toți cei în slujba cărora se află, “să rămânem în cetate” sub semnul adevărului“, îndeamnă Vulpescu, pe pagina sa de Facebook.