You are currently viewing Activități cultural-educative pentru beneficiarii Complexului de Servicii Sociale “Casa Soarelui” – Târgovişte

Activități cultural-educative pentru beneficiarii Complexului de Servicii Sociale “Casa Soarelui” – Târgovişte

Zi plină pentru beneficiarii Complexului de Servicii Sociale Târgovişte “Casa Soarelui”! Au întins mâinile cu încredere către autorităţi şi li s-au luat amprentele rapid. Procedura a avut loc în cadrul unei activităţi organizate de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, la care au participat şi beneficiarii noştri din cadrul Complexului de Servicii Sociale Târgovişte “Casa Soarelui”, alături de alte grupuri de copii însoţite de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ion Heliade Rădulescu” şi ai Organizaţiei Neguvernamentale “Salvaţi Copiii”.

Un specialist în criminalistică le-a povestit copiilor cum îi identifică pe cei care nu respectă legea şi se ascund după ce săvârşesc faptele infracţionale. Tocmai de aceea le-a arătat concret cum se iau amprentele şi cum pot fi comparate ulterior. Adolescenţii noştri au fost foarte interesaţi de demonstraţie, s-au arătat curioşi şi au interacţionat cu organele de poliţie. Au studiat cu atenţie fiecare obiect din trusa cu care criminaliştii merg pe teren şi şi-au îmbogăţit bagajul de cunoştinţe.

Apoi, beneficiarii noştri au vizitat situl arheologic de la Curtea Domnească şi au aflat cum specialiştii identifică periodic obiecte, urme, oseminte şi artefacte ale strămoşilor, acoperite de straturi de pământ şi alte materiale care, de-a lungul timpului, au ascuns vremurile apuse în care s-au petrecut episoadele istorice, despre care am citit deja în cărţi sau despre care încă nu s-au spus poveşti.

După lecţia de istorie de la Curtea Domnească, a urmat o altă poveste despre istoria uniformelor şi a armelor cu care autorităţile ne-au protejat în toate timpurile. Copiii au avut posibilitatea să viziteze Muzeul Poliţiei Române, unde au văzut uniforme vechi de sute de ani, folosite de poliţiştii români, dar şi uniforme ale autorităţilor din toată lumea. Armele vechi, cu un design deosebit, dar şi cătuşele folosite în trecut, au fost cele care le-au atras cel mai mult atenţia adolescenţilor.

Astfel că, beneficiarii noştri au avut o zi plină, încărcată cu experienţe şi informaţii noi, interesante şi utile. Activităţile s-au desfăşurat sub egida “Vacanţă în siguranţă!”, un program desfăşurat de poliţiştii dâmboviţeni.