You are currently viewing Drumul distrus de viitura din zona Cheile Tătarului, în atenția conducerii Consiliului Județean Dâmbovița

Drumul distrus de viitura din zona Cheile Tătarului, în atenția conducerii Consiliului Județean Dâmbovița

Au început acțiunile de refacere a drumului distrus de viitura din zona Cheile Tătarului, mai mulți specialiști și echipe de muncitori fiind deja în zonă, pentru a demara activitățile de reconstruire a terasamentului. Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a anunțat recent că în mai puțin de 24 de ore de la producerea viiturilor a fost redată circulația pe podul peste Ialomița spre Cabana Horoabele:

Așa cum am promis, am adus în munte proiectanții care vor înainta soluția tehnică pentru refacerea drumului distrus de debitul mare al Ialomiței din zona Cheile Tătarului.
În cel mai scurt timp, vreau să începem lucrările la drumul și podurile afectate de apele rîului Ialomița care, din spusele specialiștilor, niciodată nu au fost atât de mari în zona Cheile Tătarului.
În primă fază, trebuie reparate apărările de mal și racordurile pod-rampă care au fost avariate de aluvinile și materialul lemnos aduse de ape, iar zidurile de rambleu din piatră, trebuie consolidate prin refacerea fundațiilor.
În urma acestor lucrări, se poate trece la reconstruirea terasamentului drumului și a întregului sistem rutier.
De asemenea, vreau să vă anunț că, în mai puțin de 24 de ore de la viiturile de ieri-noapte, am redat circulației podul peste Ialomița spre Cabana Horoabele, dar am redeschis și Peștera Ialomiței.