You are currently viewing Medici de la o clinică din Capitală, sub control judiciar pentru că au făcut operaţii estetice, fără drept

Medici de la o clinică din Capitală, sub control judiciar pentru că au făcut operaţii estetice, fără drept

Nouă medici au fost plasați sub control judiciar de procurori pentru că au făcut operaţii estetice, fără să fie autorizați, la o clinică din Capitală. Medicii sunt acuzați de înșelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, procurorii au dispus plasarea sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de 9 inculpați. Printre aceștia se găsesc cinci medici stomatologi, un medic rezident chirurgie plastică estetică şi microchirurgie reconstructivă, un medic rezident în specializarea dermatovenerologie și un fizioterapeut.

Față de aceștia procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi și înşelăciune. De asemenea, față de un medic rezident chirurgie plastică estetică şi microchirurgie reconstructivă s-a dispus efectuarea urmăririi penale pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi, informează Mediafax.

Procurorii au descoperit că, în anii 2020 şi 2021, în cadrul Swiss Hospital, o clinică de înfrumuseţare din Bucureşti, inculpaţii au făcut diverse proceduri medicale unor pacienţi (de exemplu, procedură de volumizare buze, rinocorecţie, umplere cearcăne şi augmentare bărbie cu acid hialuronic, terapii intravenoase cu ozon, proceduri de mezoterapie etc.), care ar fi fost induşi în eroare, pentru că li se spunea că respectivii sunt medici specialişti.

Procurorii susțin că pacienții ar fi fost induși în eroare prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase, respectiv a calității de medic specialist, cu scopul de a obţine un folos patrimonial injust reprezentat de sumele de bani achitate de către pacienţi către clinica menționată. În cauză a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi faţă de clinică, pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii și înşelăciune.

Din probele administrate a rezultat că respectiva clinică ar fi pus la dispoziţie sala de intervenţie şi aparatura medicală proprie sau închiriată mai multor medici, pentru a exercita fără drept profesia de medic specialist prin efectuarea de proceduri medicale unor pacienţi, cunoscând faptul că medicii nu deţineau autorizările şi specializările necesare prevăzute de lege pentru aceste proceduri, totodată inducând în eroare mai mulţi pacienţi.

Firma SC Swiss HospitalSRL este şi ea anchetată pentru complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi în formă continuată (10 acte materiale) şi înşelăciune în formă continuată (31 acte materiale).

În acest dosar, în iunie anul trecut, au avut loc zeci de percheziţii în Bucureşti şi în 24 de judeţe, vizată fiind clinica de înfrumuseţare din Capitală.

Editor: Adrian G.