You are currently viewing Urmează două săptămâni de foc, în Muntenia

Urmează două săptămâni de foc, în Muntenia

Urmează zile de foc pentru locuitorii din Muntenia. Nici județul Dâmbovița nu va fi ferit de razele necruțătoare ale soarelui, mai ales în zona de câmpie.

Potrivit ANM în intervalul 10-23 iulie, vremea va fi călduroasă, cu temperaturi maxime medii de 32…34 de grade, dar vor fi și perioade cu caniculă mai ales la câmpie (13-14 iulie, 17-19 iulie), când media valorilor diurne se va situa în jurul a 37…38 de grade. Media minimelor termice se va situa frecvent la valori de 18…20 de grade, exceptând noaptea din 11 iulie când aceasta va fi de 16 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar de-a lungul perioadei de referință. Totuși, în jurul datei de 15 iulie, local vor fi perioade cu fenomene specifice instabilității atmosferice, iar după data de 19 iulie de asemenea va crește probabilitatea pentru intervale cu ploaie.

Și la munte vremea va fi caldă în cea mai mare parte a intervalului, astfel media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 20 și 24 de grade, în timp ce valorile termice nocturne vor oscila la
medii de 10…15 grade. Vor fi perioade cu averse slabe în mare parte din interval, iar în 14 și 15 iulie se vor semnala fenomene specifice instabilității atmosferice, local mai intense și implicit cantități mai însemnate de apă.

AUTOR: F.S.