You are currently viewing Festivalului Cașcavelei vă așteaptă cu delicatese, pe Valea Doftanei

Festivalului Cașcavelei vă așteaptă cu delicatese, pe Valea Doftanei

În perioada 15-17 septembrie 2023, Valea Doftanei se transformă în centrul gastronomiei tradiționale prahovene. Cetățenii județului Prahova și nu numai sunt așteptați să ia parte la a XX-a ediție a Festivalului Cașcavelei, eveniment ce evidențiază cașcaveaua – o delicatesă autohtonă, reprezentativă pentru regiunea Prahova.
Festivalul Cașcavelei nu este doar un prilej de festivitate, ci și o oportunitate de a aduce în prim-plan proiectul „Cașcaveaua de Prahova, produs tradițional românesc”, susținut de Consiliul Județean Prahova. Acest proiect a primit finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), fiind inclus în itinerariul „Traseul gastronomiei tradiționale românești”.

De menționat, „Traseul gastronomiei tradiționale românești” este unul dintre cele 12 itinerare turistice și culturale finanțate prin PNRR, fiind parte a Componentei 11 – Turism și Cultură.
CJ Prahova a creat un stand special de promovare în cadrul evenimentului. Este locul unde vizitatorii pot afla mai multe despre proiectul câștigat, despre eforturile Consiliului de a promova și de a păstra vie tradiția culinară prahoveană și, nu în ultimul rând, despre modul în care aceste inițiative se înscriu în rutele tematice finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Celelalte trasee tematice invită turiștii să exploreze istoria și diversitatea culturală a României, acoperind rute dedicate castelelor, curiilor, culelor, bisericilor fortificate, bisericilor de lemn, mănăstirilor moldovenești, Sfântului Ladislau, castrului roman, fortărețelor, peisajului cultural din Delta Dunării, precum și satelor cu arhitectură tradițională.

Valea Doftanei, adesea numită poetic „comuna cu 7 munți și mii de mioare”, se anunță a fi locul ideal pentru găzduirea acestui eveniment. Oaspeții nu se vor bucura doar de gustul inconfundabil al cașcavelei, preparată conform unei rețete ciobănești vechi, ci și de alte specialități tradiționale precum: telemea, pastramă, bulz, cârnați și multe altele.

Editor: I.F.A.