You are currently viewing CNAIR: Atenție, șoferi! Se circulă în condiții de iarnă pe mai multe sectoare de drum din zonele înalte

CNAIR: Atenție, șoferi! Se circulă în condiții de iarnă pe mai multe sectoare de drum din zonele înalte

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat un avertisment serios duminică, atrăgând atenția șoferilor că pe mai multe sectoare de drum s-a schimbat brusc situația și se circulă în condiții de iarnă. 

” Se circulă în condiții de iarnă pe mai multe sectoare de drum din zonele înalte. Având în vedere faptul că în zonele înalte au început ninsorile, reamintim faptul că este obligatoriu ca vehiculele care le tranzitează trebuie să fie echipate de iarnă.

În special autovehiculele grele trebuie să fie echipate cu lanțuri, deoarece există risc de accidente, dar și de blocare a drumurilor, ceea ce îngreunează acțiunea utilajelor de deszăpezire.

Facem apel la conducătorii auto ca înainte să plece la drum să verifice prognoza meteo și atenționările CNAIR și ale poliției rutiere.

Precizăm că utilajele de deszăpezire ale CNAIR și drumarii sunt mobilizați în teren și acționează acolo unde situația o impune”, atenționează CNAIR.

editor: I.F.A.