You are currently viewing Părintele Mihail Cătălin Boșomoiu a fost înmormântat

Părintele Mihail Cătălin Boșomoiu a fost înmormântat

Sâmbătă, 13 martie 2021, sute de credincioși au venit încă de la primele ore ale dimineții la biserica parohiei Cicănești I, protoieria Curtea de Argeș, pentru a participa la slujba de înmormântare a părintelui Mihail Cătălin Boșomoiu, cel care a slujit la Parohia Ungureni din Arhiepiscopia Târgoviștei.

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic Argeșeanul, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, dimpreună cu un numeros sobor de preoți și diaconi a oficiat ritualul de înhumare al tânărului slujitor al lui Dumnezeu.

La slujbă au participat și preoți din cadrul Arhiepiscopiei Târgoviștei, care au și transmis mesajul părintesc al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon.
În sunet de clopot, sicriul cu trupul neînsuflețit al părintelui a fost purtat pe umeri de către colegii slujitori și cei care l-au cunoscut până la locul unde își va dormi somnul de veci.

Marţi, 9 martie 2021, a trecut la cele veşnice, la numai 35 de ani, preotul Mihail Cătălin Boşomoiu de la Parohia Ungureni din Protoieria Titu, care a murit în urma unui infarct miocardic. Părintele s-a născut în ziua de 8 septembrie 1986, în Municipiul Curtea de Argeş şi a urmat studiile şcolii primare şi gimnaziale din localitate. A studiat la Seminarul Teologic Ortodox Neagoe Vodă Basarab din Curtea de Argeş şi, după aceea, la Facultatea de Teologie din Piteşti, unde a absolvit cursurile de licenţă şi de masterat. A fost hirotonit diacon pe data de 25 noiembrie 2012, la Mănăstirea Naşterea Sf. Ioan Botezătorul din Antoneşti, Argeş, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic. În perioada anilor 2012 – 2016, a slujit ca diacon la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş, iar între anii 2016 – 2020, a slujit ca diacon la Parohia Sf. M.M. Gheorghe – Holborn, Londra, Marea Britanie. Mitropolitul Nifon l-a hirotonit preot, în ziua de 12 septembrie 2020, la Catedrala Mitropolitană din Târgovişte. Între anii 2020-2021, a slujit ca preot paroh la Parohia Ungureni din Protoieria Titu.

Dumnezeu să-l odihnească!