You are currently viewing ALDE Dâmbovița: NU NE TEMEM!

ALDE Dâmbovița: NU NE TEMEM!

  • Post category:POLITIC
Alianței Liberal Democrate Dâmbovița nu îi este teamă! Este îngrijorător că abuzurile grave care s-au întâmplat în România ultimilor ani sunt confirmate prin protocoalele secrete încheiate între SRI și diferite instituții și au condus la încalcarea statului de drept și la compromiterea democrației, iar politica și justiția au fost subordonate serviciilor.

Sub pretextul combaterii corupției, serviciile au capturat întregul stat și au devenit ele însele cea mai mare sursă de corupție și abuz pe care România a experimentat-o vreodată. Protocolul semnat între ICCJ și SRI reprezintă dovada cea mai clară că instanța supremă din justiția din România a fost aservită serviciilor de informații și a atins punctul maxim de gravitate. Puterea judecătorească s-a transformat, din păcate, într-o putere politică, iar acțiunile din ultimii ani ale procurorilor au transformat România într-o ”moșie” proprie, în care și-au arogat dreptul de a selecta atât clasa politică, dar și deciziile guvernului și ale parlamentului.
Este regretabil că protocoalele secrete încheiate între SRI și diferite instituții au avut drept țintă fabricarea de dosare oamenilor nevinovați și s-a urmărit ca frica să fie ridicată la rang de instituție distinctă în România. Instituirea fricii în rândul cetățenilor a dat naștere unei fantome cu drept de decizie în partide, cu drept de vot în parlament și cu drept de condamnare în justiție.
A venit momentul să spunem stop acestor abuzuri! Situația actuală nu mai poate continua. Aceste înțelegeri secrete trebuie să înceteze. Încrederea cetățenilor arătată prin vot și reconfirmarea acesteia, prin susținerea din 9 iunie în cadrul mitingului organizat, ne obligă să ducem până la capăt această luptă împotriva abuzurilor.
Alianței Liberal Democrate Dâmbovița nu îi este teamă, dragi dâmbovițeni! Nu ne este teamă de DNA, nu ne este teamă de protocoalele secrete și nici de ziua următoare în care nu se știe căruia dintre noi i se mai fabrică dosare.
ALDE Dâmbovița luptă pentru români si alături de români! Frica de dosare a ajuns să marcheze decizia oricărui angajat care vrea să facă ceva bun pentru țara sa, dar și viața personală a fiecărui român.
Oamenii, dacă merg în fața judecătorilor, trebuie să aibă convingerea că justiția nu este cu nimic și de nimeni influențată, iar cetățenii de rând pot să aibă parte de o judecată corectă și dreaptă, iar soarta lor nu depinde de anumite relații oculte sau de anumite interese politice, economice, chiar mafiote.19
Este momentul să ne unim forțele toți cei care credem în statul de drept, în valorile democratice, în principiul reprezentării, în suveranitatea poporului si în ideea de societate civilă.
 
Președinte ALDE Dâmbovița
Ionel PETRE