You are currently viewing Cezar Preda: PNL, pregătit să guverneze

Cezar Preda: PNL, pregătit să guverneze

Consiliul Național al PNL a adoptat, la sfârșitul săptămânii trecute, un document care stabilește linia directoare a partidului în perspectiva accederii la guvernare.

 „Principiile bunei guvernări liberale”, documentul adoptat sâmbătă, cuprinde 23 de principii considerate fundamentale, cum ar fi principiul limitării şi auto-limitării puterii publice, cel al egalității între instituțiile statului şi cetățean, al non-discriminării şi al egalității efective în fața legii, al asigurării predictibilității şi stabilității, al descentralizării, sau cel al integrității în ocuparea funcției publice.

Deși a criticat erorile comise de propriul partid, Cezar Preda, deputat de Dâmbovița, consideră că documentul adoptat de Consiliul Național reprezintă cheia de boltă a unei viitoare guvernări liberale, care să aibă în centrul preocupărilor competența, integritatea, profesionalismul.
„Este un document extrem de important, în care arătăm viziunea noastră de guvernare a României, bazată pe obiective pentru oameni, pe competență și profesionalism. Aceste principii reprezintă o garanție în fața cetățeanului că putem guverna România în interesul general. Toate deciziile şi politicile publice trebuie să servească interesului cetățenilor„, afirmă deputatul liberal.

Cezar Preda subliniază că, așa cum se precizează în document, ”…autoritatea publică trebuie să fie sancționată și/sau amendată în același fel cu cetățeanul atunci când nu-şi respectă obligațiile sau întârzie în îndeplinirea lor”.

Deputatul PNL de Dâmbovița aduce în discuție un alt principiu fundamental însușit de CN al PNL, respectiv acela al integrității. În  „Principiile bunei guvernări liberale”, se întărește necesitatea blocării accesului la funcții publice a celor care au probleme cu legea.
„Nu pot candida pentru ocuparea unei funcții publice persoanele cu probleme penale, aflate în conflict de interese şi/sau în alte situații care le fac incompatibile cu funcția respectivă”, se arată în document, principiu susținut cu fermitate și de deputatul Cezar Preda.

Fruntașul PNL crede că adoptarea unui set de principii și, mai ales, punerea lor în aplicare, creează premisele pentru ca Partidului Național Liberal să ofere României o altfel de guvernare, una bazată pe respectul față de lege și grijă față de proprii cetățeni.