You are currently viewing USR: Diaspora nu poate fi manipulată!

USR: Diaspora nu poate fi manipulată!

Confruntarea jandarmi-manifestanți de săptămâna trecută a condus la o radicalizare a pozițiilor celor care se plasează de o parte sau alta a ”frontului”. În loc de bastoane, gaze, pietre sau sticle, ”beligeranții” își împart acum… declarații pe Facebook și comunicate presă.

Deunăzi, așa cum semnala și Bazar Media, liderul PSD Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu afirma că ”…partidele politice din Opoziție şi în special PNL şi USR sunt organizatorii adevărați ai acestor proteste şi cei care mobilizează oamenii” și că organizatorii ar trebui să își asume mitingul – inclusiv răspunderea legală pentru violențele provocate de protestatari.

În replică, USR Dâmbovița a publicat, pe o rețea de socializare, un răspuns prompt, respingând acuzațiile liderului social-democrat.

”Cică protestul Diasporei din Piața Victoriei a fost manevrat politic de partidele din opoziție!

La această concluzie ar fi ajuns senatorul Adrian Țuțuianu, vicepreședinte PSD și președinte PSD Dâmbovița, care a făcut această declarație presei locale dâmbovițene.

Și încă una: a declarat că adevărații organizatori ai acestui miting sunt PNL și USR și nu românii din străinătate, după ce ar fi văzut „mobilizarea” PNL din spațiul virtual din ultimele zile. Domnul senator a criticat PNL că ar fi pus la dispoziție mijloace de transport pentru deplasarea la mitingul de la București, din Piața Victoriei.

Întrebăm și noi ca tot omul: ce treabă au structura centrală a USR si filiala USR Dâmbovița cu informațiile „capturate” de PSD din spațiul virtual, privind implicarea PNL în deplasări auto spre București?

Nu are nicio treabă!

Se înșală și cei care cred că liderii USR, ca parte a opoziției, se comportă ca niște „păpușari” ce trag sforile din culise și se folosesc de „actori”, de data aceasta din Diaspora, pentru a-și atinge interesele politice.
Chiar așa să fie?

Afirmăm cu toată răspunderea că Diaspora atât de persiflată de PSD, știe cum este în democrațiile autentice în care a fost nevoită să plece și nu poate/nu suportă să fie manevrata.”