You are currently viewing Ai parcat ”ca un bou”? Plătești ca un… bancher!

Ai parcat ”ca un bou”? Plătești ca un… bancher!

Amendă URIAȘĂ dacă parchezi pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilități! Poliția locală Târgoviște avertizează că amenda pentru o astfel de contravenție a crescut cu 500%, ridicându-se aproape la valoarea salariului mediu net lunar!

Într-un comunicat de presă, Poliția Locală atrage atenția că, potrivit Ordonanței de Urgență nr. 69/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, „(…)parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei”.

OUG 69 sporește, așadar, cuantumul sancțiunii pe care o poate primi un contravenient, de cinci ori.

Reglementarea ar putea tempera apetitul șoferilor care au făcut o profesiune de credință din ignorarea cu bună știință a indicatoarelor rutiere de toate tipurile, cel mai adese fiind constatate încălcări ale regulilor privind oprirea și staționarea autovehiculelor.

Dacă înăsprirea sancțiunilor va conduce la o disciplinare a șoferilor lipsiți de bun-simț rămâne de văzut, după cum ne vom lămuri, în perioada următoare, cât de dispuși sunt românii să riște amenzi mai mult decât usturătoare, doar pentru a arăta că sunt ”șmecheri”. Desigur, vom vedea și cât de dispuși sunt polițiștii să se ia în serios și să aplice legea….

Poliția Locală poate fi sesizată, 24/24, la numărul de telefon 0245/921.

Foto: www.cronicipebune.ro/ai-parcat-ca-un-bou/