You are currently viewing ALDE nu exclude varianta suspendării lui Iohannis

ALDE nu exclude varianta suspendării lui Iohannis

”Nu suntem competitorul care își scoate adversarul din cursa aruncându-l în parapet, metaforic vorbind, punând în pericol romanii, economia, stabilitatea, țara”, ne-a declarat Ionel Petre, președintele ALDE Dâmbovița.

Cu toate acestea, Alianța Liberalilor și Democraților ar putea susține, în anumite condiții, suspendarea președintelui Iohannis și demararea procedurii de organizare a referendumului pentru demiterea acestuia.

Partidul condus de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a publicat pe site-ul propriu un comunicat lapidar, în care, fără a-l numi, îl compară pe președintele Iohannis cu o parte bolnavă din trupul statului care trebuie extirpată, însă doar după ce vor fi analizate cu maximum de responsabilitate urmările unei astfel de intervenții.

În comunicat se exprimă temerea că decizia de suspendare, chiar dacă ar fi perfect justificată și fundamentată, ar putea avea efecte imprevizibile, date fiind divizarea profundă a societății românești, fanatismul și intoleranța de care dau dovadă așa-zișii reprezentanți ai societății civile – care nu sunt altceva, de fapt, decât actori politici care vor să capitalizeze electoral nemulțumirea populară, manipulând și dezinformând.

În aceste condiții, avertizează Ionel Petre, ALDE va trebui să analizeze cu atenție opțiunea suspendării.

”Ați văzut care este și poziția oficială a partidului, vom evalua lucid toate argumentele și, în urma evaluări, ne vom asuma o opțiune sau alta în privința declanșării procedurii de suspendare.

Liberalii și democrații lui CP Tăriceanu îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că este ”tot mai depășit de cerințele și demnitatea funcția pe care o ocupă”.

Tonul reținut al comunicatului, ca și al pozițiilor exprimate până acum de oficialii partidului, are la bază constatarea că o astfel de măsură ar putea face mai mult rău decât bine. ”Declanșarea procedurii de suspendare, într-o societate profund divizată, instigată la fanatism și violență de lideri politici lipsiți de scrupule, poate avea urmări imprevizibile. Cu alte cuvinte, decizia de extirpare a unei părți bolnave din  trupul statului român trebuie făcută numai în condițiile în care suntem convinși că respectiva operație nu va perturba funcționarea statului, precauție cu atât mai mare cu cât, în prima jumătate a anului viitor, România va deține președinția Consiliului Uniunii Europene”,, susțin liberal-democrații.