You are currently viewing ”Otrava din avion”, o dezinformare?

”Otrava din avion”, o dezinformare?

  • Post category:ACTUAL / SOCIAL

Scandalul substanțelor presupus toxice, folosite de municipalitate în timpul tratamentelor pentru combaterea insectelor, efectuate cu ajutorul avioanelor utilitare, intră într-o nouă fază.

După apariția în presă a unor informații privind îmbolnăvirea unor copii, fapt certificat, se spunea, de documente semnate de medici de la Spitalul Județean de Urgență, astăzi a fost făcută publică poziția instituției în cauză.

Printr-un comunicat de presă se face cunoscut faptul că în ciuda informațiilor din presă, avizele toxicologice ale substanțelor utilizate confirmă faptul ca nu sunt toxice pentru oameni.

Mai mult decât atât, ”(…) în urma anamnezei părinților si copiilor nu rezultă o relație de cauzalitate a simptomatologiei celor 2 copii, legată de substanțele pulverizate”. Totodată, se mai spune în documentul semnat de managerul spitalului, ”(…) simptomatologia descrisa anamnestic de familii la domiciliu nu poate fi pusa in legătură cu aviotratamentele”.

În susținerea poziției unității medicale, un alt argument este acela că starea generală a copiilor s-a îmbunătățit rapid, respectiv într-un interval de o oră, iar simptomele au dispărut spontan.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență recomandă, totodată, populației să nu se alarmeze în urma informațiilor apărute în presă, cu atât mai mult cu cât necesitatea acestor tratamente, pentru protejarea sănătății populației nu poate fi pusă la îndoială.