You are currently viewing De Ziua Cetății, pe acoperișul Europei!

De Ziua Cetății, pe acoperișul Europei!

  • Post category:SPORT

Patru tineri târgovișteni au ales o manieră puțin obișnuită de a celebra Zilele Cetății Târgoviște. Cei patru, iubitori ai muntelui și alpiniști cu experiență – chiar dacă vorbim doar de un hobby – au cucerit, sâmbătă, cel mai înalt pisc din Federația Rusă.

Chiar de Ziua Târgoviștei, pe  opt septembrie,  simbolurile cetății Târgoviște și drapelul României, alături însemnele Asociației de Turism CHINDIA, au fluturat pe vârful Elbrus din Munții Caucaz, formidabila barieră de rocă dintre Asia și Europa.

Vârful Elbrus, cu cei 5642 m ai săi,  face parte din celebrul ,,TOP 7”, galeria celor mai înalți munți de pe fiecare continent. În acest caz, Elbrus este considerat cel mai înalt munte din Europa.

Cei patru temerari – Alexandru DOBRA, Aurelian COTINESCU, Petre PREDA și Alexandru POPA – au pornit în dificilul și extrem de periculosul asalt final în noaptea de 7 spre 8 septembrie. Primul care a ajuns pe ”acoperișul Europei” a fost Alexandru Dobra, la ora locală 08.00, urmat de Aurelian COTINESCU si de Petre PREDA.

Din păcate, din pricina problemelor cauzate de echipament, Alexandru POPA nu a reușit să atingă sommet-ul, fiind blocat la altitudinea de 4700 m.

Extrem de dificilă în sine din pricina condițiilor meteo, altitudinii ridicate, vremii extreme și, poate la fel de important, pericolelor generate de instabilitatea politico-militară din zonă, expediția nu ar fi avut nicio șansă de izbândă fără sprijin consistent din partea celor care pot aprecia efortul si sacrificiul tinerilor târgovișteni.

Mihai RADU, președintele A.T. CHINDIA a mulțumit celor fără de care pe Elbrus nu ar fi fluturat însemnele Cetății de Scaun a Țării Românești, chiar în zi de mare sărbătoare. ”Această reușită nu ar fi fost posibilă fără susținerea morală și materială a Primăriei și Consiliului Local Târgoviște, a BTT Târgoviște care în decursul celor 35 de ani de existență ai Asociației de Turism CHINDIA s-au dovedit a fi parteneri receptivi și de încredere. MULȚUMIM TUTUROR factorilor implicați și sperăm că în anii care vor urma să avem realizări care să ne facă cinste tuturor, să ne mândrim că suntem târgovișteni.”

Așadar, când tot târgovișteanul sărbătorea cu mici și bere, patru temerari au transmis, de pe acoperișul Europei, mesajul nostru: suntem târgovișteni și suntem mândri de asta!

BRAVO, Alexandru Dobra! BRAVO, Aurelian Cotinescu! BRAVO, Petre Preda! BRAVO, Alexandru Popa!