You are currently viewing Dep. Lupescu (USR): vrem oameni NOI!

Dep. Lupescu (USR): vrem oameni NOI!

  • Post category:POLITIC

USR susține proiectul ”oameni NOI”,  care, se speră, va elimina cel puțin unele dintre tarele anemicei democrații românești.

Uniunea Salvați România, alături de aproximativ 30 de organizații civice și formațiuni politice, susține inițiativa cetățenească de reformă a legislației electorale pentru simplificarea accesului cetățenilor competenți în politică.

Printre modificările legislative susținute de USR & Co, se numără alegerea primarilor în două tururi de scrutin, votul pe liste de partid și creșterea numărului de parlamentari din diaspora.

Pentru ca inițiativa să poată fi transformată în proiect de act normativ, e nevoie de cel puțin 100.000 de semnături în 6 luni, din cel puțin 11 județe și Municipiul București.

Sâmbătă, acțiunea de strângere de semnături a fost demarată, oficial și în județul Dâmbovița, unde placa turnantă a acțiunii o reprezintă filiala USR, condusă de deputatul Dumitru Lupescu.

Printr-un mesaj transmis pe Facebook, dep. Lupescu anunța lansarea inițiativei, făcând cunoscute programul și poziția echipelor de voluntari care asigură strângerea de semnături.

”Azi am deschis, în plan local, seria strângerii semnăturilor pentru inițiativa civică „Oameni-noi” de modificare a legilor electorale. Sâmbătă, 15 septembrie ora 18.00, am fost prezenți în Piața Tricolorului din Târgoviște. Alături de patru reprezentanți ai USR Dâmbovița, au participat și reprezentanți ai Ro100 Târgoviște. Vă așteptăm să fiți alături de noi și să semnați listele de susținere a inițiativei cetățenești #oameninoi, astfel:

Târgoviște – punct fix, de luni până vineri în intervalul orar 10.00-16.00, la sediul biroului parlamentar și USR Dâmbovița și USR Târgoviște, din bd-ul Independenței nr. 26, BL 3A, parter, ap 1; puncte mobile – pe platoul din Piața Tricolorului, seara, de la ora 18.00.

Moreni – punct fix, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-11.00, la sediul biroului parlamentar și al USR Moreni din str. Cpt. Pantea Ion (Hala Veche), parter + et. 1; puncte mobile – seara, de la 18.00, în Parcul Central și Autogară (atunci când timpul este favorabil)

Pe lângă cele două municipii, voluntarii și membrii USR vor organiza acțiuni de strângere de semnături în restul orașelor dâmbovițene (Găești, Titu, Răcari, Pucioasa, Fieni), dar și în comune(Pietroșița, Runcu ș.a.), urmând ca intervalele orare și locurile unde se vor afla echipele, să fie anunțate din vreme.