You are currently viewing Cezar Preda acuză: Orban distruge PNL!

Cezar Preda acuză: Orban distruge PNL!

  • Post category:POLITIC

Seria de gafe și erori cu urmări serioase pentru partid pare a nu se mai sfârși, de când echipa condusă de Ludovic ”Șică” Orban a pus mâna pe PNL.

Deși până de curând vocile critice din interior erau repede înăbușite, ultima  (cronologic vorbind) decizie catastrofală a conducerii centrale a stârnit o adevărată răzmeriță în PNL, amenințând serios poziția actualului președinte

Preda, Gorghiu, Voicu  sau Predoiu, sunt doar câțiva dintre greii liberali care, după încheierea referendumului  au ieșit cu acuze grave la adresa lui Ludovic Orban. ”Conducerea PNL a aruncat partidul într-o nouă aventură şi către un nou eşec politic” spun, în esență, contestatarii.

Unul dintre cei care au criticat constant derapajele conducerii partidului a fost Cezar Preda, deputat de Dâmbovița, care nu de puține ori a lansat filipice usturătoare având ca țintă conducerea de la București.

Duminică, la puțin timp după închiderea urnelor, Cezar Preda a criticat din nou, fără menajamente, conducerea partidului, pe care o acuză că ”…a aruncat partidul într-o nouă aventură și către  un nou eșec politic, care ne-a rupt de 70% din electoratul liberal. Conducerea PNL nu unește ci dezbină” .

Fruntașul liberal a fost chiar tranșat într-o declarație pentru RFI, la acuzația lui Orban că prin astfel de atacuri ar favoriza PSD. Ludovic Orban a declarat că i se pare ciudată poziţia colegului său, “care vrea să fie liderul unei facţiuni creştin-democrate în interiorul PNL”. Cezar Preda îi dă replica: „Eu sunt creştin-democrat şi înseamnă că îmi iubesc familia, îmi iubesc biserica, îmi iubesc autoritatea locală. Astea sunt principiile creştin-democraţiei. Dar asta nu înseamnă că nu pot convieţui într-un partid care provine din fuziunea a două partide”

Care vor fi costurile erorilor care îi sunt imputate lui Ludovic Orban? Cezar Preda crede că PNL este pe cale de a împărtăși soarta PNȚCD, partid istoric dispărut, practic, de pe scena politică. „Partidul Naţional Liberal se duce într-o direcţie greşită. Românii au nevoie de soluţii, românii nu au nevoie de o politică a anilor ’96-2000, pentru că politica ’96-2000 pentru dreapta românească a însemnat începerea dezastrului, dispariţia PNŢCD-ului. Acum, PNL-ul dacă nu-şi revizuieşte foarte rapid oportunitatea de a conduce România, de a arăta românilor că poate conduce România cu soluţii, degeaba jucăm ping pong cu Dragnea e de vină, Dragnea este un hoţ, Dragnea este un nenorocit, asta vede fiecare cetăţean”.

În ciuda aparentei acalmii, săbiile sunt scoase din teacă iar războiul intern nu mai poate fi evitat, spun surse din PNL. Cu atât mai mult cu cât susținători importanți ai lui Ludovic Orban ar fi dispuși să pună umărul la debarcarea acestuia, pentru a salva partidul. ”Ludovic și-a pierdut busola, se poarta de parcă PNL ar fi o moștenire de familie, A băut apă după Dragnea. Va trebui să facem ceva, PNL nu poate să dispară din pricina incompetenței unui om și a lașității celorlalți. Vă amintiți ce a pățit PNȚ-CD? Nici noi nu suntem departe de asta, dacă nu facem ceva”, a declarat, sub protecția anonimatului, unul dintre intimii (încă) președintelui PNL.