You are currently viewing USR susține recomandările Comisiei de la Venția

USR susține recomandările Comisiei de la Venția

  • Post category:POLITIC

USR va depune proiecte de lege pentru a transpune toate recomandările Comisiei de la Veneția în legile justiției și codurile penale, imediat după publicarea rapoartelor oficiale.

Este foarte important ca România să se alinieze la standardele europene în domeniul justiției pentru a dovedi partenerilor externi că lupta anti-corupție rămâne o prioritate a țării noastre. Faptul că România este condusă temporar de un partid al penalilor nu trebuie să afecteze parcursul european al țării noastre.

USR a insistat în mod constant ca legile justiției și codurile penale să fie modificate, numai după obținerea unui aviz din partea Comisiei de la Veneția, dar coaliția PSD-ALDE a refuzat solicitarea avizului, de frica unei evaluări internaționale. Măcar în ceasul al 12-lea, această coaliție toxică pentru România trebuie să preia recomandările Comisiei de la Veneția pentru că altfel pune în pericol poziția țării noastre în Uniunea Europeană.

Cu Tudorel Toader și coaliția PSD-ALDE la guvernare, România nu are nicio șansă să mai scape de Mecanismul de Cooperare și Verificare sau să intre în spațiul Schengen. Această coaliție și-a făcut o prioritate din a submina statul de drept și independența justiției, deși acestea au fost criterii importante de aderare în Uniunea Europeană.

USR este pregătit să intre la guvernare în 2020 și să repare toate modificările periculoase în domeniul justiție