You are currently viewing Parlamentari USR la ZIUA VETERANILOR

Parlamentari USR la ZIUA VETERANILOR

  • Post category:ACTUAL

Duminică, 11 noiembrie 2018, deputați USR Daniel Popescu și Dumitru Lupescu au reprezentat Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Camerei Deputaților la ceremonia dedicată Zilei Veteranilor, care a avut loc la Centrul de Recuperare și Refacere pentru Veteranii din teatrele de operații de la Mănăstirea Dealu. 

La ceremonie au participat ministrul apărării naționale, domnul Mihai Fifor, și alte personalități politice de la nivel local și județean. Cu acest prilej, președintele Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități, domnul Marius Apostol, a prezentat invitaților proiectele pentru laboratoarele medicale și camerele de odihnă și recuperare care vor fi puse la dispoziția veteranilor odată cu deschiderea Centrului de Recuperare și Refacere dedicat acestora.

În cadrul evenimentului, cei doi reprezentanți ai Comisiei de apărare din Camera Deputaților au purtat discuții cu militarii și cu oficialitățile prezente la ceremonie despre situația veteranilor din teatrele de operații și despre necesitatea de a consolida – prin acțiuni concrete de recunoaștere publică și de ocrotire – prețuirea pe care o merită pentru activitatea pe care au desfășurat-o în zonele teribile de conflict armat cu prețul propriei vieți.

Este demn de amintit faptul că în perioada 1996-2018 România a pierdut 29 de militari în misiunile executate în teatrele de operații, iar alți peste 180 au fost răniți. Pe acest fond, mesajul domnilor deputați a fost acela că toți acești eroi merită recunoașterea publică a meritelor lor, iar celor rămași în viață instituțiile Statului român au obligația să le asigure îngrijirile medicale și psihologice de care au nevoie, alături de asistența socială la care sunt îndreptățiți prin lege atât ei, cât și urmașii lor.