You are currently viewing LUPESCU (USR): România are nevoie acum de efortul nostru comun

LUPESCU (USR): România are nevoie acum de efortul nostru comun

Puțini oameni au norocul să trăiască momente definitorii pentru istoria țării lor. Noi suntem norocoșii care trăiesc în aceste zile 100 de ani de Românie modernă. Și nu este puțin lucru!

Avem acum o istorie milenară și ultimii 100 de ani cu care ne putem mândri. Tot acum avem o nevoie uriașă de implicare pentru un viitor mai bun, un viitor în Europa.

Ca ofițer de infanterie (în retragere) și care am activat în Armata Românei peste 35 de ani, sunt mândru că am avut prilejul să particip la Centenarul României întregite!

De acest Centenar putem fi mândri că, de la om la om, noi, cetățenii, am reușit să strângem vara aceasta peste un milion de semnături pentru campania de modificare a Constituției pentru a nu mai avea acces la funcții publice cei care au condamnări definitive.

USR a transmis astfel un mesaj foarte clar: că oamenii s-au săturat de corupție și nu mai vor autorități și, mai ales, politicieni care fură. Indiferent ce se va întâmpla mai departe, românii în an Centenar au transmis acest mesaj, clar și răspicat. România trebuie să înceapă să transmită din nou încredere cetățenilor săi. Nu doar români, dar și maghiari, germani, sârbi, rromi și alte minorități din țară care își doresc aceleași lucruri. 

Oamenii au nevoie de motive să rămână în țară și să aibă încredere în România: încredere că pot să își întemeieze o familie căreia statul îi oferă șansa la educație, sănătate, stabilitate și prosperitate; încredere că pot să își construiască o afacere și să o crească într-un mediu stabil, într-un cadru legislativ clar, care oferă oportunități și asigurări, încredere că pot să își exprime părerile și opiniile pașnic, fără să fie agresați și gazați nejustificat. 

România trebuie reconstruită, iar prima cărămidă în această fundație este acceptarea faptului că politica este despre noi toți și, dacă nu ne implicăm fiecare, direct și asumat, nu se va întâmpla o magie. 

România are nevoie acum de efortul nostru comun pentru a avea o țară europeană și unită. Trăim de 100 de ani împreună, haideți să construim viitorul împreună. 

Nu mai stați deoparte! La mulți ani, români! La mulți ani, România!

Dumitru LUPESCU

Deputat USR de Dâmbovița