You are currently viewing Rovana Plumb face mutări spectaculoase

Rovana Plumb face mutări spectaculoase

  • Post category:POLITIC

Deși mai toată lumea se aștepta ca excluderea din partid a baronului Adrian Țuțuianu să provoace frământări profunde în organizația județeană, lucrurile stau cu totul altfel! Foștii aliați sar în barca noii conduceri iar foștii inamici revin pe cai mari!

Fie talentul de lider și experiența politică ale d-nei Rovana Plumb, fie satisfacția și ușurarea PSD-iștilor din județ, după ce au scăpat de un lider cu apucături de vătaf (sau ambele variante?!), au făcut ca apocalipsa propovăduită de apropiații senatorului Țuțuianu să nu se producă.

După eșecul boicotului asupra acțiunilor de partid, un nou eveniment arată nu doar că organizația PSD Dâmbovița a depășit șocul excluderii fostului lider, dar merge voios înainte, condusă cu mână de fier – e drept, în mănușă de catifea – de ministrul Rovana Plumb.

Deși totul se desfășoară în liniște, fără tensiuni vizibile, în PSD Dâmbovița se derulează o susținută campanie de de-țuțuianizare(!), care (spun surse bine informate din PSD) va culmina, cel mai probabil în săptămânile care urmează, cu schimbarea președintelui CJD, Dan Comănescu, omul de paie al lui Adrian Țuțuianu.

De Ziua Națională, d-na Plumb a mai făcut un ”cadou” facțiunii Țuțuianu: a desemnat persoanele care, în absența sa, vor coordona activitatea PSD în județ. Surse din PSD ne-au declarat că, în cadrul unei întâlniri cu parlamentarii partidului, fruntași social-democrați și primari din județ, președintele interimar a anunțat că, în absența sa, conducerea executivă a PSD Dâmbovița va fi asigurată de tânărul deputat Corneliu Ștefan în timp ce pentru problemele ce țin de administrație, responsabili vor fi Cristian Daniel Stan și Alexandru Oprea!

Vestea a căzut ca un trăsnet pentru fidelii d-lui Adrian Țuțuianu, care sperau ca mișcarea de rezistență împotriva centruluisă se coaguleze în jurul primarului Târgoviștei, altminteri un apropiat al fostului lider. Ca să nu mai vorbim că nominalizare d-lui Alexandru Oprea într-o poziție cheie, chiar dacă nu este vorba de o poziție oficială, va fi provocat multă amărăciune celor care, cu mai puțin de un an în urmă, l-au forțat să demisioneze din fruntea Consiliului Județean pentru a face loc unui yes-Man agreat de atotputernicul șef PSD.

Dacă adăugăm că d-na Plumb, la întrebarea când va fi schimbat președintele CJD , nu s-a obosit să nege această probabilitate, constatăm că zvonurile privind revenirea d-lui Oprea în fruntea CJD ar putea fi mai mult decât… zvonuri! Cu atât mai mult cu cât rândurile celor exasperați de imobilismul și incompetența care au pus stăpânire pe Consiliul Județean se îngroașă pe zi ce trece.