You are currently viewing Opriți batjocorirea cetățenilor!

Opriți batjocorirea cetățenilor!

  • Post category:POLITIC

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituției Prefectului reprezintă, de ani de zile, o adevărată Golgota pentru mii de dâmbovițeni.

Nu există, probabil, o instituție publică în județ, care să solicite mai mult nervii cetățenilor, contribuabililor. Cozi infernale, haos, tratament inacceptabil din partea funcționărimii arogante din spatele ghișeelor – și lista poate continua – fac din acest serviciu unul dintre cele mai detestate dintre cele pe care Statul ar trebui să le pună la dispoziția cetățeanului. Din păcate, pe cât de detestat, pe atât de necesar pentru oamenii care sunt siliți să accepte inacceptabilul.

Situația este atât de serioasă, încât a ajuns subiect de interpelare parlamentară adresată ministrului de resort.

Cezar Preda, deputat de Dâmbovița, îi cere Ministrului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene să ia toate măsurile necesare ”…pentru ca, nicăieri în această țară, oamenii să nu aibă parte de nepăsarea și superficialitatea angajaților din administrația publică locală…”

Cezar Preda îi cere titularului de la Administrație să facă publică metodologia de verificare a respectării codului de conduită de către funcționarii public, dar și măsurile concrete de verificare pe care le va dispune ca urmare a sesizării.

”Aduc în atenția Domniei Voastre nemulțumirea cetățenilor din județul Dâmbovița cu privire la funcționarea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituției Prefectului – județul Dâmbovița. Concret, este vorba de tratamentul la care sunt supuși cetățenii când intră în contact vizual și verbal cu funcționarii din cadrul acestui serviciu.

Nu putem vorbi de cazuri izolate sau de excepții dat fiind faptul că la Biroul Parlamentar s-au prezentat mai multe persoane, în zile diferite, pentru a sesiza comportamentul și atitudinea celor care se află în slujba cetățeanului. Aceștia se confruntă cu respingerea sau amânarea depunerii documentelor fără vreo justificare, programările se fac cu mare întârziere, iar modul în care sunt tratați ridică mari semne de întrebare în ceea ce privește conduita.

Nu știu dacă acest lucru v-a fost adus la cunoștință sau dacă a ajuns la urechile Domniei Voastre, dar vreau să cred că veți dispune măsurile necesare pentru ca, nicăieri în această țară, oamenii să nu aibă parte de nepăsarea și superficialitatea angajaților din administrația publică locală.

Având în vedere situația de fapt, vă rog, domnule vice-prim-ministru, să îmi comunicați următoarele:

  • Care sunt mijloacele de verificare a respectării codului de conduită de către funcționarii publici?
  • Ce măsuri veți dispune pentru verificarea în teritoriu a celor semnalate?
  • Ce garanții puteți oferi cetățenilor pentru ca aceștia să beneficieze de consultanță, promptitudine și profesionalism din partea angajaților Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituției Prefectului – județul Dâmbovița.”