You are currently viewing USR îl acuză pe Dragnea…

USR îl acuză pe Dragnea…

  • Post category:POLITIC

Uniunea Salvați România a condamnat, printr-un comunicat de presă publicat pe site-ul formațiunii, refuzul conducerii Monitorului Oficial de a publica decretul de prelungire cu un an a mandatului actualului șef al Statului Major al Armatei, generalul Nicolae Ciucă.

Documentul asumat de președintele USR, Dan Barna, acuză destabilizarea conducerii Armatei României, care ar reprezenta nici mai mult nici mai puțin decât un atentat la siguranța statului.

“Acest ultim atac al PSD, ilegal, asupra comenzii Armatei române inclusiv prin blocarea actelor semnate de șeful statului este de o gravitate extremă. O încercare de destabilizare, o trădare brutală a intereselor statului român, cu consecințe penale grave pentru cei care stau în spatele acestor manevre.

PSD trebuie să înțeleagă că armata este a României nu a PSD-ALDE iar conducătorul suprem al armatei este Președintele României. Armata României face parte din NATO și este aliniată la doctrina de apărare a coaliției. Șeful PSD nu o va putea destabiliza oricare îi sunt interesele personale pentru care sacrifică cu inconștiență poziția țării noastre”, transmite președintele USR Dan Barna.

USR-iștii îl mai acuză pe liderul PSD și al Camerei Deputaților că ar dori mai mult decât eludarea unor sancțiuni de natură penală. ”Liviu Dragnea nu doar că vrea să scape de dosarele penale, dar vrea să-și subordoneze statul, abuzând de funcția pe care o deține, în deplină impunitate”, se mai